Cine este pilotul rănit în accidentul aviatic, adus cu elicopterul SMURD la Iași

sâmbătă, 04 august 2018, 15:28
2 MIN
 Cine este pilotul rănit în accidentul aviatic, adus cu elicopterul SMURD la Iași

Pilotul rănit urma incidentului aviatic de la Suceava este timişoreanul Sorin Bochiş, cel care a adus în România, în 2016, primul avion de acrobaţie biplan Skeen Skybolt.

Un accident aviatic deosebit de grav a avut loc sâmbătă, 4 august, în localitatea suceveană Frătăuţii Vechi, cu puţin timp înaintea de începerea unui miting aviatic. Două avioane de acrobaţie Skeen Skybolt, care făceau parte din echipa Skybolt of Romania s-au ciocnit în aer, în timpul unor exerciţii.

Timişoreanul Sorin Bochiş (53 de ani) făcea echipă cu un pilot din Bucureşti, Cornel Marinescu, care a achiziţionat şi el un avion de acelaş tip. Marinescu, în vârstă de 60 de ani, a murit în urma accidentului.

Starea lui Sorin Bochiş este gravă. Pilotul a fost luat cu elicopterul SMURD de la Suceava şi transporatat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi.

„Nu pot să îmi dau seama ce s-a întâmplat la Suceava. Înţeleg că a fost o pregătire înainte de mitingul avaitic. Se pot întâmpla accidente şi în aviaţie, chiar dacă sunt mai rare decât cele cu maşini sau alte mijloace de transport. Pot să spun că Sorin Bochiş era un pilot foarte experimentat. A fost pilot şi la Carpatair. E un mare pasionat de avioane. Mă surprinde accidentul. Nu caut vinovat, dar ştiu că Sorin Bochiş este un om foarte, foarte disciplinat, un model de corectitudine. El era liderul echipei Skybolt of România”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Timişoara.

Sorin Bochiş (53 de ani – foto sus), pilot şi instructor de zbor, are în spate o carieră importantă în aviaţia militară, fiind pilot de avioane de vânătoare supersonice, inclusiv Mig 21 şi Mig 23.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

VEDEȚI ȘI:

VIDEO: Două avioane s-au ciocnit în aer în județul Suceava. Un pilot e mort

Comentarii