Concurs de lectură pentru elevi. Vor avea de citit zece cărți

miercuri, 20 aprilie 2022, 21:35
2 MIN
 Concurs de lectură pentru elevi. Vor avea de citit zece cărți

Elevii din întreaga ţară se pot întrece în cadrul unui concurs de lectură organizat de către Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, iniţiator fiind Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj.

Concursul naţional de lectură, intitulat „Bătălia Cărţilor”, se derulează anual în mai multe biblioteci publice din România, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi la Chişinău, fiind organizată pe două secţiuni, de 11-13 ani şi de 14-18 ani.

Pentru a participa, elevii vor avea de citit zece cărţi, cărora le vor da calificative de la 1 la 5 în carnetul de lectură primit, şi vor întocmi fişe de lectură pentru fiecare, perioada de desfăşurare urmând să se încheie în luna octombrie a acestui an.

„Scopul competiţiei este de promovare a literaturii contemporane pentru copii şi adolescenţi şi a preferinţei pentru lectură în afara bibliografiei şcolare, unul dintre obiectivele urmărite fiind însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris (întocmirea unei fişe de lectură sau a unui portofoliu digital) şi oral, în cadrul unei dezbateri”, explică reprezentanţii Bibliotecii Judeţene din Iaşi.

Lista cărţilor incluse în concurs este unică la nivel naţional. Înscrierea la concurs este gratuită, dar este condiţionată de deţinerea permisului de intrare la bibliotecă. Finala locală va avea loc la final de octombrie, urmând să aibă loc dezbaterea „Convinge-mă să citesc!”. Informaţii cu privire la modul de participare, lista cu cărţi propuse, dar şi modele de fişe de lectură pot fi descărcate de pe www.bjiasi.ro.

Comentarii