Concurs pentru studenţii medicinişti

marți, 20 februarie 2018, 21:00
1 MIN
 Concurs pentru studenţii medicinişti

Studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa“ din Iaşi pot participa până la finalul lunii martie la a doua ediţie a concursului „Parle-moi science!“, organizat de UMF împreună cu Agenţia universitară a Francofoniei în Europa centrală şi orientală (AUF ECO).

La acest concurs pot participa toţi studenţii înscrişi în universităţile membre AUF din Europa Centrală şi Orientală, care trebuie să conceapă o secvenţă video de maximum trei minute în care să explice pe înţelesul tuturor un concept ştiinţific studiat. „Studenţii trebuie să lucreze în echipe de câte trei şi să creeze o secvenţă video, de maximum trei minute, în care să explice conceptul în limba franceză, într-un mod comprehensibil pentru publicul larg“, au precizat reprezentanţii UMF Iaşi. Data limită de predare a proiectului este 31 martie 2018, iar toţi membrii echipei câştigătoare vor primi tablete.

Anul trecut, unul dintre premii a fost câştigat de o echipă formată din trei studenţi de la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ Iaşi. Atunci, Claudia Cornea, Alexandru Mandici şi Teodor Iacob au creat un clip intitulat „Propriétés pharmacodynamiques du café“. Studenţii câştigători au fost premiaţi chiar de Mohamed Ketata, directorul Biroului pentru Europa Centrală şi Orientală al AUF, în cadrul Zilelor Francofoniei la UMF Iaşi din 2017. 

 

 

 

Comentarii