De Business

Punem punctul pe știi

Conferinţă online de IT pentru firmele aflate în căutare de noi oportunităţi

miercuri, 24 martie 2021, 22:55
2 MIN
 Conferinţă online de IT pentru firmele aflate în căutare de noi oportunităţi

Ieşenii pasionaţi de Tehnologia informaţiei (IT) şi specialiştii din domeniu pot participa, joi, începând cu ora 13:00, la o conferinţă online la care vor lua parte experţi din industria IT a Indoneziei şi reprezentanţi români din această industrie. Întrevederea virtuală este organizată de Extracomunitari.ro împreună cu Primăria Municipiului Iaşi, Ambasada Republicii Indonezia în România, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Indonezia şi Asociaţia PIN. Scopul acestui seminar este de a crea o punte de legătură între angajatorii români şi specialiştii din zona IT a Indoneziei, precum şi atragerea acestora către România, în contextul unui deficit de peste 35.000 de specialişti la momentul actual.

Organizatorii evenimentului estimează că vor participa peste 20 de reprezentanţi ai marilor companii de IT din Iaşi. „Indonezia este o ţară paşnică, cu oameni creativi, primitori, sistemul educaţional şi mentalitatea nu este foarte departe de cea românească. Tineretul învaţă limba engleză din clasele primare la fel cum se practică şi la noi, comunicarea este esenţială, mai ales în acest domeniu. Creativitatea şi libertatea de exprimare, sistemul educaţional şi turismul din Indonezia fac ca aceşti tineri pe care noi dorim să-i atragem către piaţa românească să se integreze rapid în societatea şi valorile europene", a precizat Alin Cauneac, directorul Extracomunitari.ro, pentru „Ziarul de Iaşi".

Indonezia este o ţară cu peste 275 milioane de locuitori, 200 de universităţi, 8,3 milioane de elevi şi studenţi anual şi 350.000 de absolvenţi cu studii de lungă durată, un mare procent dintre absolvenţii anuali fiind reprezentanţi ai industriei IT. „Indonezia beneficiază de o industrie creativă foarte dezvoltată: de la aplicaţii IT şi dezvoltare de jocuri la arhitectură, design de comunicare vizuală, design de produs, fotografie, animaţie, video şi până la Crafting şi muzică. Mai mult, Indonezia are un mare potenţial în forţa de muncă calificată, în special în domeniul IT. Sectorul educaţiei este foarte dezvoltat în Indonezia. Există 13.804 de instituţii şcolare profesionale, cu 28% accent pe IT&C şi 23% Tehnologie şi inginerie. În afară de asta, există 4.357 de instituţii de învăţământ superior, care înseamnă cel mai mare număr de studenţi din Asia de Sud-Est", a declarat Ambasadorul Indoneziei, Excelenţa sa Muhammad Amhar Azeth. Persoanele care doresc să participe se pot înscrie aici: https://forms.gle/omTvKHGkpi2ZdZa89

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii