Controversata moarte a lui Gyuri Pascu. Refuza să meargă la medici. Povara sub care s-a prăbușit

joi, 15 decembrie 2022, 17:39
2 MIN
 Controversata moarte a lui Gyuri Pascu. Refuza să meargă la medici. Povara sub care s-a prăbușit

Ioan Gyuri Pascu a decedat în urmă cu 7 ani. Declarațiile fostei sale soții lasă să se înțeleagă că, asumat sau nu, artistul nu a beneficiat de tratamentul corespunzător.

Cauza decesului actorului Ioan Gyuri Pascu a fost afecţiunea de cord de care suferea, pe fondul diabetului preexistent. Medicii legişti au făcut necropsia, pentru a stabili de ce a murit Ioan Gyuri Pascu. Decizia de a fi făcută necropsia fiind luată de către familie şi legişti, având în vedere vârsta artistului. Artistul s-a stins pe 26 septembrie 2016.

Ioan Gyuri Pascu  obișnuia, în ultimii săi ani din viață, să încheie recitalurile și concertele cu o urare: „Să vă ferească Dumnezeu de neiubire!”.

„ Neiubirea nu înseamnă ură, înseamnă să nu fii conştient de iubire şi să nu trăieşti în iubire. Neiubirea la asta se referea. Să vă ferească Dumnezeu să staţi închişi şi să nu ştiţi, să nu cunoaşteţi şi să nu vă deschideţi iubirii”, a mărturisit fost lui soție Daniela Marin, la o emisiune TV. Remarca ar putea face referire la divorțul de Daniela, care a avut loc după 17 ani de căsnicie. Această ruptură l-ar fi afectat foarte mult pe regretatul actor.  

O altă încercare prin care a trecut artistul s-a întâmplat în 2015, când sora a s-a stins din viață la vârsta de 38 de ani, răpusă de cancer.
„Nu statisticile vindecă boli. Se dă legea anti fumat şi se dă statistica. Sora mea cea mare a murit la 38 de ani de cancer. Mama mea n-a fumat niciodată şi a făcut şi diabet şi toate lucrurile astea rele (…) Dacă eşti suficient de evoluat îţi dai seama că nimic nu are cauză şi efect. Îţi dai seama că totul este dincolo. Chiar un medic am auzit odată la radio spunând: noi nu vindecăm cauza, noi vindecăm efectul. Dând 40 de antibiotice tu distrugi altele pe acolo. Există cauze spirituale”, spunea Ioan Gyuri Pascu.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii