Cum folosește Dana Nălbaru metoda Montessori în educația celor trei copii ai ei

vineri, 27 august 2021, 11:45
2 MIN
 Cum folosește Dana Nălbaru metoda Montessori în educația celor trei copii ai ei

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au făcut multe valuri când au anunțat că-și retrag fiica cea mare din sistemul de învățământ tradițional, pentru a o instrui acasă. De atunci, Dana a dat foarte multe detalii despre felul în care învață Sofia, iar recent a dezvăluit că folosește metoda Montessori în educația tuturor celor trei copii ai ei.

Vedeta nu se ferește și a ales să le explice copiilor săi, încă de la vârste fragede procese ce țin de educația sexuală. Copiii nu au manifestat un interes ieșit din comun pentru acest subiect și nici nu au existat semnale negative din partea lor, motiv pentru vedeta este de părere că metoda aleasă a fost cea corectă.

"Băiețelul meu știe de la 3 ani că spermatozoidul fecundează ovulul. Avem enciclopedii, vorbim despre asta. La fel am făcut și cu Sofia. Nu sunt adepta secretelor. Iar ei nu au avut nicio traumă și niciun interes ieșit din comun pentru subiectul ăsta, deci consider că am procedat corect", a spus Dana Nălbaru în urmă cu ceva vreme, întrebată cu privire la vârsta la care părinții ar trebui să înceapă să le facă educație sexuală copiilor.

După ce a arătat într-un filmuleț postat pe pagina personală de Facebook că fiul ei în vârstă de trei ani știe literele, ba mai mult citește cursiv, Dana Nălbaru a dezvăluit că folosește metoda Montessori în educația copiilor ei.

Vedeta își achiziționează singură kit-urile Montessori cu cartonașe și instrucțiuni și are grijă să nu pună presiune pe cei mici, care învață totul prin joacă, atunci când vor.

”Noi ne jucăm și învățăm după ele încă de când Kadri avea doi ani, desigur, la început doar ne-am jucat, uneori am înlocuit kit-ul cu boabe de fasole sau năut, nuci sau castane, dar cu timpul a început să înțeleagă la ce folosesc și acum poate face în minte calcule matematice. Nu adună 23 cu 56 sau 134 cu 78, normal, nu a ajuns până acolo, dar adunări și scăderi până la zece sau adunări din zece în zece sau sută în sută (a înțeles principiul) face fără probleme. Ce vreau să zic nu e că al meu băiat e special sau genial, vreau să spun că există metode pentru a-i ajuta sa înțeleagă anumite lucruri de la o vârstă fragedă. Ideea e că trebuie să ai răbdare”, a mărturisit Dana pe contul personal de Facebook.

Aflați amănunte de pe click.ro și viva.ro.

Comentarii