Cum i s-au anulat lui Liviu Dragnea studiile la o facultate fictivă prin decizie judecătorească

sâmbătă, 19 septembrie 2020, 12:56
2 MIN
 Cum i s-au anulat lui Liviu Dragnea studiile la o facultate fictivă prin decizie judecătorească

18 decembrie 2018 nu a fost o zi foarte bună pentru Liviu Dragnea. În acea zi, două hotărâri judecătoreşti îi decideau viitorul, deşi cel care era atunci şeful PSD nu intuia asta. Pe 18 decembrie 2018, "Una dintre complicele lui Liviu Dragnea din Dosarul Bombonica a fost condamnată (…) într-un caz care are strânsă legatura cu dosarul privind Angajările fictive de la DGASPC Teleorman, în care liderul PSD a primit în primă instanţă o sentinţă de 3 ani şi jumătate de închisoare", conform presei.

În exact aceeaşi zi de 18 decembrie 2018, o hotărâre a Judecătoriei Sectorului 4 anula "Pentru Dragnea Nicolae-Liviu ,(vol. 34, filele 210- 253): -situaţie şcolară, vol.V, nr. 818, anul 1999, ce poartă antetul Fundaţia Ergorom 79 – Universitatea Alexandru Ghica – Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune – Forma de învăţământ – zi pe numele Dragnea Liviu Nicoae, fila 237". 

Era vorba de o hotărâre de "desfiinţare înscrisuri" în urma descoperirii a două instituţii de învăţământ fantomă care funcţionaseră la începutul anilor 2000 în Alexandria.

"Toată floarea Teleormanului, în frunte cu Liviu Dragnea şi soţia Bombonica, si-au luat diplome de la cele două universităţi fantomă. Printre cei care au obţinut diplome la cele două universităţi incriminate, se număra şi alte nume importante din sfera politicului şi din Poliţie, persoane despre care se spune că ar fi intervenit pentru a tergiversa cercetările în cazul "fabricii" de diplome din Alexandria. Liviu Dragnea, prededintele executiv al PSD şi vicepriministru, comisarul Emil Florian Stanimir, fost adjunct al şefului IPJ Teleorman, împreună cu soţiile lor, Bombonica Dragnea şi Carmen Alina Stanimir, alţi membri ai partidelor parlamentare şi neparlamentare, dar şi funcţionari publici ori lucrători din structurile militarizate se regăsesc pe lunga listă a celor care au beneficiat de serviciile grupării rectorului Dobronauteanu.", arăta o publicaţie locală în 2018.

SURSA: newsweek.ro

Comentarii