Cursuri de prim ajutor ţinute de pompieri la Universitate

vineri, 01 aprilie 2022, 21:27
1 MIN
 Cursuri de prim ajutor ţinute de pompieri la Universitate

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a început să organizeze, alături de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, o serie de cursuri de prim ajutor pentru studenţi şi angajaţi, primul dintre ele având loc chiar vineri, de la ora 14. La întâlnire au participat specialişti de la ISU Iaşi şi 41 de studenţi şi angajaţi ai facultăţilor de Chimie şi de Fizică de la universitate.

Pentru organizarea acestor cursuri a fost încheiat un protocol de colaborare între UAIC şi ISU, scopul fiind ca aceste cursuri de prim ajutor să fie susţinute pentru cât mai mulţi studenţi şi angajaţi, pe tot parcursul anului universitar 2022 – 2023.

„Colaborarea dintre cele două instituţii vizează instruirea şi informarea studenţilor şi angajaţilor UAIC cu privire la tipurile de accidente şi modul de acţiune faţă de persoanele care suferă un accident sau ale căror vieţi se află în pericol, formarea deprinderilor corecte în acordarea primului ajutor medical şi cunoaşterea modului de acţiune în timpul unor situaţii de urgenţă. Cursurile organizate în parteneriat cu ISU Iaşi constau în activităţi practice de exemplificare a măsurilor de intervenţie pentru acordarea primului ajutor medical şi în prezentarea de informaţii importante despre conduita în timpul situaţiilor de urgenţă”, au transmis reprezentanţii UAIC.

Comentarii