De ce a rupt Costeluş Paralexe bani de la primarii liberali ca să dea la USR?

vineri, 26 august 2022, 01:50
3 MIN
 De ce a rupt Costeluş Paralexe bani de la primarii liberali ca să dea la USR?

O mică bombiţă pe ziua de astăzi, stimaţi telespectatori, venită cu microbuzul de la Rediu, comuna unde USR a câştigat primăria împotriva tuturor calculelor de probabilităţi care-l dădeau în pole position pe candidatul fostului deputat Petrică cel deştept grămadă şi cu mulţi copii prin sat. 

Spun sursele noastre că deunăzi, când s-a anunţat împărţirea banilor din fondul Anghel Saligny, surpriza cea mare a fost taman la această comună, pe care, în mod obişnuit, adică aşa cum spune tradiţia ticăloşiei politichiei locale, trebuia să fie sărită din schemă, pentru că primarul de acolo aparţine opoziţiei, dar, uite, nu s-a întâmplat, iar misterul acestui act de aparentă normalitate a frământat comunitatea liberală până către zorii zilei următoare.

După săpături de noapte s-a aflat şi altceva cel puţin la fel de interesant. Cică cel care ar fi împărţit paralele, stimabilul Paralexe, ar fi rupt din tortul liberal ca să dea primarului userist de acolo. Anume, s-a aflat că s-au luat câte două bulioane de la Valea Lupului, Holboca şi Costuleni, ca să se întregească un pacheţel de vreme rea de şase bulioane pentru Rediu.

Dar ce anume să fi determinat hotărârea lui Paralexe, mai ales că aceasta nu face decât să-l pună rău cu trei primari liberali ca să câştige eventuala bunăvoinţă a unuia din alt partid, de obicei ostil? Spun cunoscătorii că această cimilitură are de-a face cu niscaiva dezvoltări imobiliare din zonă, care, monitorizate cu atenţie, vor duce unde trebuie, adică la o societate multilateral dezvoltată şi propăşire a comunei spre capitalism.

O abordare politică a problemei complexe privind împărţirea banilor lui Saligny

O altă teorie spune că împărţirea banilor în acest fel ar avea legătură cu o înţelegere secretă cu bătaie la viitoarele alegeri locale, în care s-ar putea prefigura o alianţă nemărturisită între liberali şi userişti. Adică, spune teoria, liberalii să se bată pentru consiliul judeţean, iar useriştii pentru primăria din târg. Să observăm că această construcţie teoretică implică o teoremă şi două leme.

Teorema ar spune că o coaliţie de acest fel ar bate partidoiul atât în judeţ cât şi în municipiu. Prima lemă ar statua că, pentru atingerea acestui scop, trebuie ca la primărie să fie susţinut un candidat userist, caz în care liberalii ar renunţa la actualul primar Chirică. A doua lemă ar presupune că la consilul judeţean ar candida un liberal, situaţiune care ridică întrebarea suplimentară dacă jupân Costeluş Paralexe va mai candida au ba. Ei, noi am rezolvat ce a fost mai greu, iar dumneavoastră, stimaţi telespectatori, vă rămâne sarcina uşoară de a răspunde la această ultimă întrebare.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii