De ce violenţa edilului din Sângeorz nu e condamnată de mai mulţi: un român din opt îşi bate copiii

sâmbătă, 19 septembrie 2020, 12:36
2 MIN
 De ce violenţa edilului din Sângeorz nu e condamnată de mai mulţi: un român din opt îşi bate copiii

Jumătate din cei care îşi lovesc copiii spun că e spre binele lui. 15% din cei care văd pe stradă un părinte care îşi bate copilul nu intervin, spunând că „nu e treaba mea”. Iar pe pagina de Facebook a primarului, o serie de comentarii aprobă gestul primarului.

Pe pagina de Facebook a fostei soţii a primarului din Sângeorz, Traian Ogâgău, care justifică umilirea fetiţei, sunt o serie de comentarii care aprobă gestul primarului şi care chiar îl laudă, motivând „care părinte nu vrea binele copilului” şi „nimeni nu e în măsură să judece familia nimănui”. Anul trecut, în România au fost raportate aproape 16.000 de cazuri de abuz fizic, emoţional, sexual, neglijare şi exploatare; dintre acestea, peste 14.600 au avut loc în familie, conform datelor oficiale ale Protecţiei Copilului.

12 la sută dintre părinţii români consideră că micuţii lor merită bătaie când copilul lor vorbeşte sau se poartă urât, 11% apreciază că ar merita o bătaie când e „pentru binele lui”, iar 9% consideră că e justificată o bătaie când nu ascultă de părinţi, arată un studiu publicat de organizaţia World Vision, la finele lui 2017.

Jumătate din cei care îşi lovesc copiii îşi spun că este „pentru binele copilului”. Doar 3 la sută regretă şi spun că se simt „oribil” după o ieşire violentă. 15 la sută dintre părinţii români spun că, la rândul lor, au luat bătaie de la părinţii lor când „meritau” – în copilărie, 40% mâncau bătaie când erau obraznici, 22% când nu-şi ascultau părinţii.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii