De Business

Punem punctul pe știi

Divizia din Germania a Thomas Cook a cerut intrarea în insolvenţă

joi, 26 septembrie 2019, 07:00
1 MIN
 Divizia din Germania a Thomas Cook a cerut intrarea în insolvenţă

Divizia din Germania a grupului britanic de turism şi călătorii Thomas Cook a solicitat miercuri intrarea în insolvenţă, pentru a-şi separa brandurile şi operaţiunile de compania mamă, anunţând că discută cu posibili investitori.

Guvernul german analizează o cerere pentru un împrumut punte din partea Thomas Cook Germany, la o zi după ce a anunţat că va garanta un împrumut punte în valoare de 380 de milioane de euro pentru operatorul aerian german Condor al Thomas Cook.

Grupul Thomas Cook, cea mai veche companie de călătorii din lume, a intrat în faliment în această săptămână, ceea ce a declanşat cea mai amplă operaţiune de repatriere din istoria Marii Britanii şi o luptă pentru supravieţuire a multora dintre diviziile grupului.

Landul german Hesse, care oferă la rândul său sprijin financiar operatorului Condor, a anunţat miercuri că va analiza cererea de asistenţă financiară din partea Thomas Cook GmbH şi va discuta problema cu guvernul federal.

Condor şi Thomas Cook GmbH, al doilea mare tour operator din Germania după TUI, sunt divizii independente ale companiei mamă Thomas Cook.

Condor ar urma să treacă prin procedurile de insolvenţă sub administrare proprie, pentru a evita să fie implicată în lichidarea companiei mamă.

Thomas Cook Germany a anunţat că a solicitat intrarea în insolvenţă pentru a-şi restructura afacerile în mod ordonat şi a continua activităţile profitabile. Un tribunal german ar putea numi un lichidator.

Thomas Cook Austria, care aparţine de divizia germană, a solicitat la rândul ei, miercuri, intrarea în insolvenţă, cu obiectivul de a-şi continua activitatea.

news.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii