Doar în comuna Bârnova vor mai fi patru grădiniţe şi o şcoală care rămân în online

marți, 30 noiembrie 2021, 02:59
2 MIN
 Doar în comuna Bârnova vor mai fi patru grădiniţe şi o şcoală care rămân în online

Doar 5 şcoli se află în scenariul galben săptămâna aceasta, odată ce cursurile vor fi reluate de joi. Practic, pentru două zile, cinci dintre cele opt instituţii de învăţământ din Bârnova vor învăţa în mediul online, aceste şcoli şi grădiniţe neavând procentul de vaccinare a personalului de peste 60%, iar localitatea înregistra vineri un grad de infectare de peste 3/1.000 de locuitori.

Astfel, dintre cele opt instituţii de învăţământ de la Bârnova, doar Şcoala Gimnazială Bârnova, care înregistrează o rată de vaccinare de 66%, Şcoala Primară Todirel, Bârnova (66,6%) şi Şcoala Primară Vişan, Bârnova (66%) vor desfăşura ore faţă în faţă.

Patru grădiniţe şi o şcoală primară din localitate nu vor putea însă să îşi desfăşoare activitatea decât în mediul online, trei dintre aceste instituţii de învăţământ având o rată de vaccinare de 50%, iar Grădiniţa Cercu, Bârnova, înregistrează o rată de vaccinare de 0%.

Cu toate că în cursul zilei de vineri incidenţa era de peste 3/1.000 de locuitori, numărul de cazuri a scăzut la începutul acestei săptămâni, la nivelul întregului judeţ doar Valea Lupului înregistrând luni mai mult de 3 cazuri la mia de locuitori. Prin urmare, dacă nu va avea loc o creştere a numărului de îmbolnăviri, de săptămâna viitoare nu vor mai exista unităţi de învăţământ preuniversitar în judeţ care să îşi desfăşoare activitatea online.

Potrivit ultimelor prevederi legale, scenariul de funcţionare al şcolilor este stabilit în fiecare zi de vineri pentru următoarea săptămână, fiind luate în considerare atât incidenţa de la nivelul localităţii, dar şi rata de vaccinare a personalului din şcoli. De asemenea, Consiliul de administraţie al şcolilor decid şi propun scenariul de funcţionare, în funcţie de situaţia din localitate, scenariu aprobat ulterior de ISJ Iaşi, decizia finală aparţinând DSP şi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Comentarii