Două firme se judecă de trei ani pentru o rochie închiriată

vineri, 02 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Două firme se judecă de trei ani pentru o rochie închiriată

O rochie mototolită a ajuns miza unui proces care se derulează deja de aproape trei ani între două firme. După două înfrângeri consecutive, firma păgubită îşi încearcă ultima şansă în cadrul recursului.

SC Fashion Culture SRL administrează un site prin intermediul căruia sunt oferite spre închiriere rochii de ocazie, poşete, pantofi şi bijuterii. La serviciile acesteia a apelat şi Agropan Impex SRL, care a închiriat două rochii pentru perioada 21-25 septembrie 2015.

Comanda a fost plasată online de către E.C., aceasta fiind şi titulara acordului de închiriere. Atunci când rochiile au fost returnate însă, angajaţii Fashion Culture au constatat că una dintre ele era deteriorată, nemaiputând fi folosită.

Corespondenţa dintre furnizor şi client nu a dus nicăieri. Fashion Culture a cerut plata rochiei, consultantul de marketing al Agropan a răspuns că rochia era deja uzată. De altfel, o mai închiriase o dată, cu doi ani înainte. Ca urmare, problema a ajuns în instanţă, Fashion Culture cerând plata unei sume de 1.990 lei, reprezentând contravaloarea rochiei.

În apărare, reprezentanţii Agropan au afirmat că singurul reprezentant legal al societăţii este administratorul acesteia şi că nu i se poate impune să recunoască un înscris pe care acesta nu l-a semnat. În plus, suma pretinsă fusese stabilită arbitrar, fără să fi fost acceptată anterior închirierii de către Agropan.

Verificând documentele depuse la dosar, magistraţii Judecătoriei au constatat că persoana care închiriase efectiv rochiile, E.C., era secretara Agropan. Ea avea în atribuţii doar preluarea apelurilor telefonice şi a corespondenţei, administrarea unor documente şi organizarea activităţilor de protocol.

Prin închirierea rochiilor în numele firmei, ea îşi depăşise atribuţiile. În plus, consultantul de marketing nu era angajat al Agropan, deci corespondenţa purtată de acesta nu putea angaja firma.

„Instanţa, constatând că voinţa persoanei juridice pârâte nu a fost angajată în mod legal la încheierea contractului de locaţiune în litigiu, respectiv prin reprezentantul său legal, va respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantă ca neîntemeiată”, au conchis judecătorii. Apelul declarat de Fashion Culture a fost respins în decembrie de Tribunal, care a menţinut sentinţa instanţei inferioare.

Şi această decizie a fost contestată, recursul intrând miercuri pe rolul Curţii de Apel.

Comentarii