Drama unui fost fotbalist: Aurel Ghindaru, închis în ospiciu, suferind de schizofrenie

marți, 31 august 2021, 21:10
2 MIN
 Drama unui fost fotbalist: Aurel Ghindaru, închis în ospiciu, suferind de schizofrenie

Aurel Ghindaru, fostul fundaș stânga al lui FC Brașov, titular în epica ”dublă” cu Inter Milano din 2001, va împlini 50 de ani, în decembrie, în Spitalul de Psihiatrie din Ștei, Bihor, unde e internat de aproape 4 ani. Suferă de schizofrenie cronică. Familia a acceptat să spună povestea tragediei trăite până acum în secret.

"Are senzația că i se bagă forțat niște cifre în cap, prin satelit. Iar asta nu-l lasă uneori să doarmă, să gândească, să se liniștească. Trăiește într-o iluzie că e direcționat de cineva prin computer".

Tabloul dramatic îl înfățișează pe Aurel Ghindaru, fostul fundaș stânga de la FC Brașov din urmă cu două decenii. Iar autorul relatării e nepotul său, Cătălin, care descrie cu glasul sugrumat tragedia din familie. Și rostește cu greutate diagnosticul: "Schizofrenie cronică". Se află de aproape patru ani la Spitalul de Psihiatrie Ștei, în județul Bihor, după alte două internări anterioare, la Brașov.

Mama, Săndina, nu-și poate stăpâni emoțiile. Plânge. Plânge și povestește: "Prin 2005, mi-am dat seama că începuse să vorbească aiurea. Se și îngrășase. Ajunsese pe la 130 de kilograme. Nouă, părinților, nu ne mai dădea drumul să intrăm în apartamentul lui din Brașov, pe care l-a și vândut. Și-a luat altul în Bod. Îi lăsam mâncare la ușă. Ne spunea că s-a săturat de viață, că de ce tot stăm cu ochii pe el. Se mai plimba până la gară și înapoi, mi-era teamă să nu i se întâmple ceva în casă".

Doctorul Traian Horga de la Spitalul de Psihiatrie din Ștei oferă detalii tulburătoare despre situația medicală a lui Aurel. Acuzat de familie că se numără printre cei care obstrucționează comunicarea vizavi de starea și tratamentele urmate de fostul fotbalist, el răspunde: ”Știu bine cazul, pacientul a fost lăsat de izbeliște de rude, altfel omul era acum acasă”.

Citiți întreaga poveste pe gsp.ro.

Comentarii