Duminică începe noul an pastoral în Dieceza catolică de Iaşi

joi, 22 septembrie 2022, 19:57
2 MIN
 Duminică începe noul an pastoral în Dieceza catolică de Iaşi

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a anunţat că duminică, 25 septembrie, va începe anul pastoral 2022 – 2023 în Dieceza de Iaşi. Momentul va fi marcat în cadrul Liturghiei care va fi săvârşită de PS Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi, de la ora 11.00, în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”. 

Într-o scrisoare dedicată comunităţii catolice din Dieceza de Iaşi, episcopul a explicat că intrarea în acest an pastoral face parte dintr-un plan pe durata a trei ani demarat la nivel diecezan, până în 2025, pe tema „Uniţi în familia lui Dumnezeu, trăim bucuria evangheliei!”. „Imaginea-simbol va fi mozaicul coborârii Duhului Sfânt asupra apostolilor uniţi în rugăciune împreună cu Sfânta Fecioară Maria, care se regăseşte în catedrala nouă din Iaşi. Redăm integral textul scrisorii circulare a episcopului de Iaşi. Pentru a concentra mai bine eforturile pastorale depuse de toţi membrii Bisericii noastre, pe data de 25 septembrie, vom începe un parcurs pastoral la nivel diecezan pe durata a trei ani: 2022-2025”, a spus PS Iosif Păuleţ în scrisoarea sa.

Acesta a spus că planul pastoral are ca prioritate creşterea comuniunii în Biserică prin acţiuni concrete de apropiere între toţi membrii, iar activităţile organizate vor fi concentrate în jurul vizitei episcopului în cât mai multe comunităţi din Dieceză. „Vom porni la acest drum duminică, 25 septembrie, când va începe şi noul an pastoral 2022-2023. Este adevărat că anul liturgic este structura principală a timpului Bisericii, în care aceasta celebrează întregul mister al lui Cristos, de la întrupare până la întoarcerea sa glorioasă. Cu toate acestea, se impune ca începutul anului pastoral să fie anticipat în luna septembrie, astfel încât iniţiativele pastorale să ţină cont de ritmul comunităţilor parohiale şi de dinamica societăţii (de exemplu, deschiderea anului şcolar, reluarea activităţilor după perioada estivală etc.)”, a mai spus PS Iosif Păuleţ. 

Comentarii