După o seară romantică în care a băut şampanie şi şpriţ, s-a urcat la volan

vineri, 15 octombrie 2021, 01:59
2 MIN
 După o seară romantică în care a băut şampanie şi şpriţ, s-a urcat la volan

O seară romantică era să-l coste pe un ieşean libertatea. Şi-a scos soţia la o petrecere de Ziua Femeii, dar a avut proasta inspiraţie de a conduce pe drumul spre casă şi a fost oprit de poliţiştii ieşiţi la stradă tocmai pentru a-i opri pe şoferii băuţi.

În seara zilei de 7 martie a anului trecut, Andrei Andronache a plecat din Moşna împreună cu soţia sa, la volanul autoturismului Land Rover al firmei la care lucra bărbatul. S-au deplasat la un local din Răducăneni, unde era organizată o petrecere ocazionată de Ziua Femeii, unde au rămas până în jurul orei 1.30. Conform declaraţiilor sale ulterioare, Andronache băuse 50 ml de şampanie şi 300 ml de şpriţ. Ajuns în Moşna, automobilul a fost oprit de poliţiştii aflaţi în patrulare.

Întrucât Andronache emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au informat că urmează să fie condus la sediul Poliţiei Rutiere pentru testarea cu aparatul Drager, iar ulterior la un spital pentru prelevarea de sânge.

Şoferul a refuzat însă atât verificarea cu alcooltestul, cât şi prelevarea de mostre biologice, afirmând că a fost infectat în trecut cu hepatita B şi nu vrea să rişte infectarea cu coronavirus. La acea dată, în întreaga ţară fuseseră înregistrate în total doar 13 cazuri de COVID.

Magistraţii Judecătoriei Răducăneni au luat în calcul în favoarea lui Andronache faptul că acesta se afla la primul conflict cu legea penală, era o persoană tânără, integrată în societate, cu doi copii, şi lucra legal. Ca urmare, bărbatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Comentarii