Elev repetent de trei ori, obligat de instanţă să reia şcoala

luni, 17 septembrie 2018, 01:58
1 MIN
 Elev repetent de trei ori, obligat de instanţă să reia şcoala

Ştefan Corban va fi supravegheat timp de şase luni de către Serviciul de Probaţiune, în urma unei decizii definitive luate ieri de instanţa de judecată. Individul a fost găsit vinovat de lovire şi alte violenţe, fiind obligat şi la plata unor daune de 6.000 de lei către partea vătămată. Ca pedeapsă complemetară, judecătorii au decis ca Ştefan să fie obligat să meargă la şcoală, el fiind, în trecut, certat cu învăţătura. Astfel, potrivit motivării primei instanţe, individul ar fi rămas repetent de trei ori.

Corban a comis infracţiunea pe când avea 17 ani şi 3 luni, în data de 14 aprilie 2015. Atunci, se afla cu alţi doi prieteni pe un drum ce leagă localitatea Scânteia de Boroşeşti.

„Pe acelaşi drum a apărut şi persoana vătămată, S.B., în vârstă de 14 ani şi 8 luni la acea dată, care se deplasa spre o locuinţă a familiei situată la marginea satului Scînteia (…) Motivat de existenţa unor conflicte anterioare cu persoana vătămată, inculpatul s-a apropiat de S.B. şi a început să îl lovească, mai întâi cu pumnul în zona feţei, apoi l-a prins de gât, l-a ridicat cu ambele mâini de la sol şi i-a dat drumul, persoana vătămată căzând pe spate şi lovindu-se de sol, după care inculpatul i-a mai aplicat o lovitură cu piciorul în zona capului“, e descrierea faptei, făcută de judecătorii primei instanţei.

Când a fost lăsat în pace, minorul a mers acasă şi a povestit mamei, care a mers la Poliţie. Ştefan Corban a recunoscut faptele când a fost audiat.

Comentarii