Elevii care intră în clasa a IX-a în septembrie vor avea un curriculum tranzitoriu

luni, 12 aprilie 2021, 11:13
1 MIN
 Elevii care intră în clasa a IX-a în septembrie vor avea un curriculum tranzitoriu

Elevii care intră în clasa a IX-a, în septembrie 2021, vor avea un curriculum tranzitoriu, după ce aprobarea planurilor-cadru pentru liceu a fost amânată, potrivit ministrului Educației Sorin Cîmpeanu.

Începând cu luna septembrie 2021, da, va fi un curriculum care poate fi apreciat ca tranzitoriu. Știut fiind faptul că la modificări de sub 25% este posibilă utilizarea manualelor pe care le avem, știut fiind faptul că importanța profesorului este mult mai mare decât importanța manualului, fără să neg importanța manualului, vom avea un an tranzitoriu din această perspectivă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă acești elevi vor termina liceul pe un curriculum de tranziție sau vor învăța pe curriculumul nou, care ar trebui să fie realizat pe parcursul anului școlar următor, Cîmpeanu a răspuns.

Sunt convins că experții în educație vor găsi o soluție prin care în clasa a X-a să intre într-un, să spunem, program normal de formare. Competențele vor fi aceleași, că este sau că nu este an de tranziție”.

Aflați amănunte de pe edupedu.ro.

Comentarii