Elevii din UK vor merge la şcoală trei sau patru zile în contextul creşterii preţurilor la energie

marți, 16 august 2022, 14:52
1 MIN
 Elevii din UK vor merge la şcoală trei sau patru zile în contextul creşterii preţurilor la energie

Autorităţile britanice iau în considerare reducerea predării faţă în faţă la trei sau zile pe săptămână pentru a gestiona facturile uriaşe de energie. În prezent, directorii încearcă să găsească modalităţi de reducere a costurilor, deoarece bugetele sunt supuse unei presiuni crescute.

Şcolile se luptă cu o creşte uriaşă a costurilor, care ar putea depăşi 15% anul viitor. Profesorii vor primi, de asemenea, creşteri de salariu în septembrie, ceea ce se crede că ar creşte presiunea asupra finaţelor publice, scrie The Independent.

În încercarea de a aborda acest lucru, unii se gândesc acum să reducă săptămâna şcolară. Mark Jordan, directorul executiv al unui trust multi-academic care conduce 17 şcoli din Midlands şi Norfolk, a declarat că a auzit discuţii despre o „săptămână de trei zile”.

Dr. Robin Bevan, directorul Southend High School for Boys din Essex, a mai spus ziarului: „Dacă nu este deja planificată o săptămână de trei sau patru zile, cu siguranţă va fi luată în considerare” de unele şcoli.

SURSA: newsweek.ro

 

 

Comentarii