Facilitate în premieră est-europeană pentru o universitate din Iaşi

luni, 12 octombrie 2020, 01:50
1 MIN
 Facilitate în premieră est-europeană pentru o universitate din Iaşi

Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” vor semna săptămâna aceasta un contract de parteneriat cu UNESS International pentru accesul la platforma educaţională digitală franceză, care permite pregătirea intensă a studenţilor francofoni pentru testele computerizate naţionale de clasificare, adică rezidenţiatul francez. 

Semnarea contractului de parteneriat va avea loc marţi, în clădirea Nicolae Leon a UMF Iaşi, în prezenţa reprezentanţilor Ambasadei Franţei, Consulatului General al Franţei la Bucureşti, Ministerului Educaţiei din România, dar şi ai Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF), Institutului Francez, ai universităţilor din Iaşi şi UNESS International. Ceremonia de semnare va fi urmată de o conferinţă de presă, difuzată în sistem de videoconferinţă, care va putea fi preluată şi de presa internaţională.

Conform reprezentanţilor UMF Iaşi, studenţii fancofoni au solicitat de câţiva ani accesul la mediul digital pentru a putea să susţină testele computerizate naţionale de clasificare (ECNi) pentru a intra în ciclul 3 al studiilor medicale franceze, adică echivalentul rezidenţiatului din România. În urma semnării acestui acord, UMF Iaşi va fi prima universitate din Europa Centrală şi de Est care va avea acces la platforma SIDES (Système Informatisé Distribué d’ Evaluation en Santé). UNESS International, principalul organism academic de difuzare şi valorizare a excelenţei informatice în domeniul sănătăţii şi iniţiativă a comunităţii universitare franceze, uneşte cele 41 universităţi de medicină din Franţa. 

Comentarii