Fată de 16 ani luată cu elicopterul SMURD de pe pârtie. Alt turist, căzut în râpă

sâmbătă, 09 februarie 2019, 16:28
1 MIN
 Fată de 16 ani luată cu elicopterul SMURD de pe pârtie. Alt turist, căzut în râpă

Salvamontiştii din staţiunea Buşteni intervin, sâmbătă după amiază, pe un traseu extrem de dificil din masivul Bucegi, unde un turist a căzut într-o râpă. Şi la Sinaia o adolescentă s-a rănit grav în urma unui accident pe pârtie, fiind solicitat un elicopter SMURD pentru a o aduce la Bucureşti.

Potrivit şefului serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani intervin sâmbătă după amiază, pe traseul Valea Seacă dintre Clăi, în masivul Bucegi, unde un turist a căzut si s-a accidentat grav. Primele informaţii primite de către salvamontişti de la cel care îl însoţea pe turistul rănit este că starea acestuia este gravă.

Şi la Sinaia o adolescentă în vârstă de 16 anu s-a rănit grav în urma unui accident produs pe Pârtia Nouă. Fata a suferit un traumatism la coloana vertebrală după ce a căzut,  în cazul sau fiind solicitată intervenţia unui elicopter care să o preia de la baza Salvamont situată la cota 1400, unde tânăra a fost dusă şi stabilizată. Ea este transportată la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Comentarii