De Business

Punem punctul pe știi

(FOTO) O zi într-o companie IT din Iaşi. Astăzi, la Buck

vineri, 12 martie 2021, 18:51
4 MIN

Dan Zaharia, consultant în cadrul companiei de imobiliare Extind și fondatorul Fab Lab Iași, a încheiat cea de-a doua săptămână de lucru în cadrul birourilor din Iași aparținând companiilor cu activitate în sectorul IT & Outsourcing.

El și-a propus să lucreze câte o zi, timp de trei săptămâni,  din sediul firmelor din acest sector care au deschis un centru de livrare în orașul nostru. În demersul său sunt incluse peste 10 companii, controlate atât de români, cât și de investitori străini.

Odată implementate măsurile de precauție pentru limitarea răspândirii Covid-19 în rândul angajaților care lucrează de la birou în această perioadă, Ness Digital Engineering Iasi, Grapefruit Romania, Centric IT Solutions Romania, HCL Technologies Romania și Preh Romania l-au găzduit pe Dan Zaharia zilele trecute în sediile lor, iar astăzi ne descrie „cu lux de amănunte" cum a decurs o zi de lucru într-un birou al companiei Buck Romania.

Pe listă urmează Veo Worldwide Services, Mambu, Bytex Technologies, SCC Romania, CGM Software Romania, Continental și Cegeka Romania.

JURNAL DE BIROU: O ZI LA BUCK

––––––-

Companie: Buck Consultants

Prezența în România: din 2012 ca proiect, din 2018 companie de sine stătătoare.

Nr. angajați:  120+

Nr. angajări in ultimele 12 luni: 40+

Suprafață birouri:  850 mp

Clădire: Centro C3 (nr. 21 pe hartă PIN Maps)

Prânz livrat de Bogdan Puiu (Soft & Grace) – Supa de fasole roșie; Muschiulet de porc cu salată de roșii si hrean, sos de turmeric si busuioc; Clatite cu gem de cirese de casa

Nu o fac dinadins, dar astăzi am ajuns tot la o companie de care tot echipa Extind s-a ocupat de selecția si negocierea spațiului din clădirea #CENTRO C3 ce aparține Tester Grup – Casa Auto Iasi, unul din principalii dezvoltatori de clădiri moderne de birouri din IASI, iar extinderea birourilor Buck in clădire s-a desfășurat într-un mod profesionist, spre satisfacția echipei de management.

Mai mult, Alina Ivas, Operations Manager at Buck, a inițiat si concretizat un parteneriat cu Fab Lab Iasi in 2019-2020.

Buck Consultants este activa din 2012 ca proiect in cadrul Xerox si apoi Conduent, iar din 2018, firma s-a desprins la nivel global de sub umbrela Conduent. Biroul din Iasi este privit ca un centru de excelență in serviciile oferite de companie clienților sai din Marea Britanie.

Am fost intampinat de Ana Buda, Operations Manager, care m-a si dotat cu card de acces, o cană generoasa de lapte cu cafea si un birou reglabil electric pe înălțime. Deși au crescut cu 30%  numărul de angajați in ultimul an, am observat cum o alta colega, Raluca Apostu, Recruitment & HR Representative, tocmai semna noi contracte de angajare cu viitori colegi din Buck.

In aceasta perioada, accesul in zona de luat masa si in zona de relaxare era limitat, dar in restul spațiului găseam cu ușurință un loc din care sa lucrez nestingherit. Birouri generoase ca dimensiune, spații vitrate multe, cu sălile de conferințe si interviuri pe centru. Numai bine am avut răgaz să discut puțin si cu Cezara si Valeri, care s-au declarat multumiti să poată lucra in sistem hibrid in aceasta perioada.

Planuri pentru 2021

Local, planurile includ expansiunea in termen de număr de angajați cu incat cel putin 40 de noi colegi. O atenție deosebita este acordata angajatilor si felului in care aceștia apreciază locul de munca in cadrul echipei Buck. Colaborarea cu instituțiile de invatamant, implementarea unor programe de internship si implicarea in comunitatea locală sunt cateva din prioritățile acestui an.

Implicarea in comunitate in ultimul an

Susținerea organizațiilor de tip non profit implicate in ajutorarea copiilor: Centrul de Zi Sfantul “Arhanghel Rafail”, Asociația “Totul pentru un suras” si Shoe Box pentru care ne-am implicat in strangere de fonduri, donare de haine si rechizite scolare.

Scurtă prezentare a companiei

Buck – 104 ani de existenta, fondată in 1916 de George Buck care a lucrat  anterior (anii 1912 – 1915) cu comisia de economie si eficientizare pentru a pune la punct primele reguli pentru sistemul de pensii in US.

Cu un numar de 1700 de clienti, Buck este astazi unul din liderii in serviciile de consultanta, administrare si tehnologie specializat in pensii si beneficii pentru angajati, incluzand servicii de consultanta actuariala si de investitii, guvernanta si secretariat, administrare planuri de actiuni si angajamentul membrilor/angajatilor. In prezent compania are in jur de 2250 angajați la nivel global, cu prezenta si clienți deserviți si special pe piețele din US, Canada, UK & Europa.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii