De Business

Punem punctul pe știi

FOTO: O zi la Centric. Cum se lucrează în clădirile moderne de birouri din Iași

sâmbătă, 06 martie 2021, 19:30
5 MIN
 FOTO: O zi la Centric. Cum se lucrează în clădirile moderne de birouri din Iași

Dan Zaharia, consultant în cadrul companiei de imobiliare Extind, și-a propus ca timp de trei săptămâni să facă un tur al clădirilor de birouri moderne din Iași. Va lucra zilnic din birourile a peste 10 companii românești și multinaționale din sectorul IT & Outsourcing din orașul nostru.

"Cu tot tacâmul de avantaje, dar în condiții de distanțare fizică cu respectarea regulilor sanitare: cu card de acces, cu tricou / șapcă de la firmă, cu mașină corporate de la Ford Iasi – ATI Motors Holding, citind zilnic ziarele de calitate alături de o cafea bună, cu un coș de fructe pe birou, cu mâncare livrată la prânz de chef Bogdan Puiu de la Soft & Grace, cu internet 5G de la Orange, cu salariu livrat pe cardul George de la BCR, cu semnare de acorduri SSM si GDPR", spune Dan Zaharia, adăugând că cel mai mult "îl îngrijorează" însă că va trebui să se ducă dis-de-dimineață la piscină sau seara târziu la o sală de fitness "ca orice corporatist care se respectă".

"Pentru orice eventualitate îmi fac și un abonament de beneficii medicale", arată Dan Zaharia.

JURNAL DE BIROU: O ZI LA CENTRIC

Companie: Centric IT Solutions Romania
Prezența în România: din decembrie 2010 in Iasi
Nr. angajați: 340+
Nr. angajări in ultimele 12 luni: 40
Suprafață birouri:  4.000 mp (patru etaje)
Clădire: UBC 4 Palas
Corporate car Premium Nordic Cars Iasi: Volvo XC60 B5 (Petrol) Mild Hybrid AT8 AWD R-Design
Meniul livrat de Soft & Grace: Supa de roșii, ardei copti, telemea si nachos; Tacos cu porc fraged, ceapa rosie marinata, guacamole si branza; Tort de casa cu menta, cacao si mascarpone
Alte activități: pe final de program, puțină relaxare și răsfăț la salonul Utopia Open for Beauty de la parterul clădirii vecine.

Vineri am devenit pentru o zi parte din echipa Centric, un partener constant al revistei #PINmagazine și un jucător activ în multe inițiative CSR adresate comunității din regiune.

Dacă tot aveam crosele in portbagajul de la #Volvo, și aveam card de acces pe mai multe etaje, am început printr-un mic joc de #golf pe terasa de la etajul 7 cu o vedere 360 grade asupra orașului, am băut o cafea de excepție la bucătăria de la etajul 6, am coborât apoi la etajul 4 unde am fost impresionat de biblioteca lor, iar bonus am fost invitat să lucrez din biroul de colț de la etajul 5.

Pe principiul două bătăi strică, două mese nu, pe lângă meniul gătit de Bogdan Puiu, am fot invitat și la un business lunch la #Carbon unde am consolidat alături de Andrei si Bianca parteneriatul Centric cu Scoala informala de IT – Iasi.

Prezenți în Iași din 2010, au fost prima companie ITO din Iași care a investit masiv în promovarea brandului de angajator prin intermediul transportului public si a panourilor outdoor. Încă îmi mai amintesc de rebranding-ul din 2013 unde au folosit și un balon cu aer cald în parcul din Palas, pe vremea când aveau doar un etaj, nu patru ca în prezent, din clădirea UBC 4.

Prezenta constanta la edițiile din ultimii ani ale PIN Awards Gala, Centric a castigat in 2016 premiul pentru Inițiativa CSR a anului cu (Fondul de Burse Centric), iar in 2019 premiul la categoria Top Employer Branding Initiative.

Planuri pentru 2021

In 2021 planuiesc sa continue proiectele din 2020: focus pe dezvoltarea skill-urilor tehnice ale colegilor, menținerea atenției catre trendurile pieței si noile tehnologii apărute și consolidarea culturii organizationale, care in Centric înseamnă printre altele si foarte mult focus pe bunăstarea (wellbeing) oamenilor.

Implicarea in comunitate

In anul 2020, Centric a sprijinit prin donații sistemul sanitar local si am colaborat pentru asta cu Casa Share si Fundatia Comunitara Iasi și, tot printr-o donație, de data aceasta de laptopuri destinate copiilor vulnerabili din satele din jurul Iașului, proiectul Până hăt de carte.

Ca in fiecare an din 2015 încoace au continuat programul propriu de burse Fondul de Burse Centric ,prin care sprijină tineri liceeni talentați si cu rezultate deosebite.

La finalul anului 2020, au implicat echipa in procesul de CSR si au donat către 11 proiecte propuse de colegi, prin care au sprijinit educația copiilor vulnerabili – Centru Educațional Casa Share, tablete si cartele prin Asociația Să Crești Mare, bursele MagicEdu -, sprijin la construcția unei case departe de casa pentru părinții ai căror copii sunt internați la Spitalul Sfânta Maria – Casa Fundația pentru Copii Ronald McDonald din Iasi  –, sau pur si simplu au contribuit la ameliorarea situației unor copii si familii cu condiții materiale precare.

Începând din 2021, au adăugat in contractul colectiv de munca si  o serie de beneficii care sa stimuleze implicarea colegilor în comunitate: o zi liberă pe an plătită de companie pentru activități de voluntariat, posibilitatea de a dona bonusul de Paști/Crăciun si 100 de lei pe an de persoana pe care îi pot dona unei cauze la alegere.

Mai multe despre CENTRIC

#Centric este o companie de produs cu capital olandez, care este deja de 10 ani pe piața de IT din Iasi si ajuns in acest timp unul din jucătorii importanți ai acestui sector. Cele peste 200 de produse software proprii dezvoltate de Centric sunt folosite cu succes de peste 3500 de clienți. In Iasi, colegii din Centric dezvolta soluții pentru sectorul public olandez, HR & Payroll, sectorul retail si zona de managed services. Pe langa România, Centric mai are sedii si in: Olanda, Belgia, Franța, Luxemburg, Germania, Elveția, Lituania, Suedia si Norvegia. 

Vedeți AICI cum a fost la Ness și la Grapefruit.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii