Furtul unui iPhoneX i-a adus 3 ani de puşcărie, chiar dacă a înapoiat telefonul în aceeaşi seară

luni, 22 februarie 2021, 02:50
2 MIN
 Furtul unui iPhoneX i-a adus 3 ani de puşcărie, chiar dacă a înapoiat telefonul în aceeaşi seară

Păgubitul şi-a lăsat telefonul la vedere în maşina încuiată preţ de numai câteva clipe, cât a intrat într-un centru de copiere.

 

Un hoţ a fost condamnat la închisoare după ce a furat un iPhone X de care nici nu a apucat să se bucure. Incidentul a avut loc în iulie 2018, când M.M. şi-a parcat taxiul Logan pe bulevardul Ştefan cel Mare, în apropierea unui centru de copiere, lipsind câteva minute.

În acest interval, pe lângă maşina lui a trecut Sergiu Colac, împreună cu un minor, D.M. Cei doi au văzut că pe scaunul şoferului se afla un telefon mobil. D.M. a stat „de şase”, iar Colac a spart geamul portierei din dreapta, s-a aplecat în maşină şi a sustras telefonul.

După ce a constatat dispariţia telefonului, şoferul a reclamant faptul la Secţia 2 Poliţie. Totodată, a discutat cu un prieten, C.C., căruia i-a solicitat sprijinul în recuperarea telefonului.

Acesta a discutat cu mai mulţi copii din zonă, solicitându-le informaţii. În aceeaşi zi, pe când C.C. se afla la domiciliul soacrei sale, s-a prezentat D.M. cu un telefon învelit în staniol. Când a desfăcut pachetul, C.C. a constatat că era vorba tocmai de telefonul furat.

Deşi telefonul furat a fost recuperat de păgubit în aceeaşi seară, dosarul penal şi-a urmat cursul, ajungând în faţa magistraţilor Judecătoriei. Aceştia au luat în calcul atât faptul că telefonul a fost recuperat, cât şi vârsta fragedă a hoţului, de doar 20 de ani, dându-i o pedeapsă de doar 9 luni închisoare.

Colac mai fusese însă condamnat pentru alte furturi, prin contopirea pedepselor ajungându-se la un total de 3 ani şi o lună de închisoare. Inculpatul a atacat sentinţa, cazul ajungând la Curtea de Apel. El şi-a retras însă apelul, sentinţa devenind astfel, ieri, definitivă.

Comentarii