Gabriela Firea, campioana proceselor intentate jurnaliștilor și rivalilor politici. Multe procese, plătite cu banii bucureștenilor

luni, 06 ianuarie 2020, 11:24
1 MIN
 Gabriela Firea, campioana proceselor intentate jurnaliștilor și rivalilor politici. Multe procese, plătite cu banii bucureștenilor

Gabriela Firea a deschis in ultimii 3 ani un numar impresionant de procese in care cere daune morale de zeci de mii de euro unor politicieni sau ziaristi, nemultumita de afirmatiile publice facute de acestia sau de dezvaluirile jurnalistice care o vizau. Potrivit unei analize Ziare.com, Gabriela Firea conduce detasat in topul alesilor care se razboiesc in instante cu presa si cu rivalii politici.

Un detaliu asupra caruia a atras atentia fostul presedinte USR Bucuresti, Roxana Wring, dupa ce a castigat un proces intentat de edilul Capitalei, este ca Primaria Capitalei plateste cheltuielile de judecata in cazul celor mai recente procese. Motivul: Gabriela Firea intenteaza procesele in calitate de primar al Muncipiului Bucuresti.

"Instanta i-a respins cererea ca fiind nefondata, iar 8.300 de lei, taxa de timbru platita din bani publici, s-au risipit degeaba, pe onoarea nereperata a unui primar cu orgoliu mare si reusite mici.

Asadar, nu eu ii stric imaginea, ci deciziile proaste pe care le ia sistematic in calitate de primar. Ceea ce nu mai este deloc o noutate", declara la acel moment Roxana Wring.

Fostul presedinte al USR Bucuresti solicita si ca aceste cheltuieli ale adminstratiei locale sa fie verificate de Curtea de Conturi.

"Ma bucur ca instanta i-a mai dat o lectie. Imi pare insa rau de banii platiti pe taxa de timbru, care ar fi putut fi utilizati intr-un scop mai bun. Poate Curtea de Conturi va verifica si legalitatea acestei plati.

Nu inteleg de ce persoana Gabriela Firea isi apara imaginea personala cu banii Primariei. De fapt inteleg. Pentru ca tot n-a priceput ca Bucurestiul nu este mosia ei!," declara Wring.

Lista lungă a proceselor, pe Ziare.com

Comentarii