Grindeanu: „Figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate”

joi, 16 ianuarie 2020, 21:58
2 MIN
 Grindeanu: „Figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate”

Fostul premier Sorin Grindeanu – politician exclus din partid după ce a intrat în conflict cu Liviu Dragnea – a declarat joi, la conferinţa de alegeri a conducerii PSD Olt, că ”figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate”, altfel partidul va deveni ”irelevant”. Declaraţia lui Grindeanu – primită cu aplauze de colegii săi – vine în contextul în care PSD se pregăteşte pentru Congres în luna februarie, vechea gardă de lideri din echipa Dragnea dorind să candideze pentru funcţii şi în noua conducere a partidului, relatează Digi24.ro

„PSD se află într-un moment de cotitură şi deciziile pe care le va lua PSD în lunile următoare vor decide soarta stângii. Resursa umană la nivelul conducerii PSD în această perioadă a fost slabă, prost pregătită. Am pierdut la nivel central atuul partidului de profesionişti care atunci când vin să guverneze ştiu să facă acest lucru foarte bine. Acest lucru se poate redobândi dacă înţelegem că în fruntea partidului nu mai poţi face echipe de compromis. E bine să luăm anumite decizii în lunile viitoare, dacă nu dorim ca PSD să devină tot mai irelevant”, a declarat fostul premier.

”Figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate”, a mai adăugat Grindeanu, fiind aplaudat de pesediştii din sală.

”Dacă PSD nu face aceste lucruri, PSD va deveni irelevant. Trebuie făcută opoziţie la PNL, trebuie făcută opoziţie dură, exactă, punctuală, cu profesionişti, cu figuri credibile. Nu trebuie să facem compromisuri dacă vrem să recâştigăm încrederea românilor”, a adăugat fostul premier.

Finalmente, Grindeanu a ţinut să sublinieze că PSD „are respect pentru partenerii strategici ai României, şi pentru UE şi NATO”, aceasta în condiţiile în care în perioada Dragnea social-democraţii s-au remarcat prin atacuri virulente la adresa UE.

Referitor la "figuri uzate", reamintim că Grindeanu a intrat în istoria recentă a României drept politicianul care a adoptat OUG 13.

Comentarii