Guvernele României şi Republicii Moldova vor avea, vineri, prima şedinţă comună, la Chişinău

joi, 10 februarie 2022, 17:08
1 MIN
 Guvernele României şi Republicii Moldova vor avea, vineri, prima şedinţă comună, la Chişinău

Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova vor avea, vineri, prima şedinţă comună la Chişinău. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, însoţit de o serie de miniştri din Guvern, urmează să se deplaseze la Chişinău unde vor avea loc convorbiri cu preşedintele Maia Sandu, cu prim-ministru Natalia Gavriliţa şi cu Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova. În cadrul şedinţei vor fi semnate documente bilaterale în domeniile energie şi securitate energetică, comunicaţii, cercetare şi digitalizare, educaţie, infrastructură, ca expresie a colaborării aprofundate şi obiectivelor comune ale celor două Guverne.

”Mâine, Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova vor ţine prima şedinţă comună la Chişinău. În acest sens, urmează ca premierul Nicolae-Ionel Ciucă, însoţit de o serie de miniştri din Guvern, să se deplaseze la Chişinău unde vor avea loc convorbiri cu doamna preşedinte Maia Sandu, cu doamna prim-ministru Natalia Gavriliţa şi cu domnul Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova”, a anunţat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la Palatul Victoria.

El a precizat că ”aceste întâlniri se înscriu în reperele colaborării dintre România şi Republica Moldova, repere bazate Parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova".

În cadrul şedinţei de guvern, Guvernul a adoptat o serie de decizii premergătoare şedinţei comune a celor două Guverne, având în vedere că vor fi semnate o serie de documente bilaterale în domenii precum energie, securitate energetică, comunicaţii, cercetare şi digitalizare, educaţie, infrastructură, a mai spus Cărbunaru.

 

Comentarii