Iaşi – Concurs de creaţie literară în limba engleză, cu premii, la Biblioteca Judeţeană

joi, 16 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Iaşi – Concurs de creaţie literară în limba engleză, cu premii, la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi organizează cea de-a XIII-a ediţie a Concursului de creaţie literară în limba engleză „Winter Wonderland”. Competiţia se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal, iar participarea este gratuită, singura cerinţă fiind ca tinerii autori să deţină permis de intrare la Biblioteca Judeţeană.

Elevii din ciclul primar vor prezenta un desen, o pictură sau un colaj într-o manieră individuală şi originală, care exprimă spiritul sărbătorilor de iarnă. Pe verso sau ataşat lucrării vor scrie în limba engleză un text până în 35 de cuvinte, referitor la acelaşi subiect. Elevii claselor 0, I şi a II-a, vor scrie doar 10 cuvinte în engleză, referitoare la tema dată. Lucrările artistice, împreună cu textele aferente, trebuie să depuse la American Corner, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, până pe 27 noiembrie 2023.

În acelaşi timp, elevii din ciclul gimnazial şi liceal sunt invitaţi să creeze lucrări literare originale, precum povestiri, eseuri sau poezii în limba engleză, care să se încadreze între 500 şi 700 de cuvinte. Aceste creaţii trebuie trimise în format editabil (.doc, .docx, .rft, .odt), la adresa iasiamericancorner@gmail.com, tot până pe 27 noiembrie 2023.

Juriul, format din profesori de limba engleză din şcolile partenere, va evalua lucrările în funcţie de talentul literar, originalitate şi calitatea exprimării. Lucrările vor fi publicate într-un volum ce va face parte din colecţia bibliotecii, iar lucrările artistice ale elevilor din ciclul primar vor fi expuse în incinta bibliotecii.

Premiile constau în cărţi, articole de birotică, surprize şi câte un exemplar al broşurii publicate. Ceremonia de premiere va avea loc vineri, 15 decembrie, la ora 16:00, în Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene Iaşi. Rezultatele vor fi anunţate pe site-ul bibliotecii www.bjiasi.ro şi pe pagina de Facebook.

Comentarii