Iată cine inspiră ideologic filiala locală a partidoiului. Trăiască famiglia!

sâmbătă, 19 martie 2022, 02:50
3 MIN
 Iată cine inspiră ideologic filiala locală a partidoiului. Trăiască famiglia!

Spuneam luni, aici la rubricuţă, de lipsa de înţelegere a războiului din Ucraina la nivelul filialei locale a partidoiului din târg. Ziceam acestea după ce un ofiţer al partidoiului, căruia îi cam lipseşte o doagă, a răspândit teorii conspiraţioniste, fake-uri şi lamentări panicarde, specific stării de decrepitudine sau episoadelor obsesivo-compulsive paranoide. 

Am mai spus că însuşi liderul filialei a distribuit pe un grup intern postarea respectivă, ceea ce arată că sursa trebuie să fie undeva mai sus, într-un centru de comandă cu putere de tracţiune mai mare. Iată că ieri s-a mai dezvăluit câte ceva din această telenovelă.

Doamna Gabi Creţu, fost europarlamentar al partidoiului, dar mai cu seamă cunoscută în calitate de soţie a liderului de partidoi din Vaslui, deci stimabila doamnă a produs o capodoperă de analiză geopolitică care rivalizează cu cea a lui Alecsandri din Peneş Curcanul.

Spune doamna că trebuie să fim cu un ochi la ucraineni, dar mai cu seamă cu altul la ruşi, la îngrijorările lor, pentru că „justificate sau nu, ele există”. Postarea doamnei are darul, aşadar, să schimbe soarta războiului în mintea partidoiului. Nu-i de mirare că a făcut prozeliţi. Soţul madamei, celebrul Corneliu Buzatu, lider influent în partid, absolvent de filosofie, este pupil de-al fostului preşedinte Iliescu. El este adeptul teoriilor care spun că dacă cineva îţi dă cu bâta în cap trebuie să-i dai bani să nu o mai facă şi să nu te plângi la alţii, nici să cauţi ajutor la cei buni.

Între noi fie spus, dacă aţi observat, familia Buzatu bubuie de inteligenţă pe Valea Bârladului. Bătrânul, pe post de guru, nevasta, un fel de Chiriţă isprăvniceasă, cu aere şi sticluţă de leşin, iar puradelul, da, da, puradelul, consilier la Guvern, specialist, la rândul lui, pe geopolitică.

Iată suportul intelectual şi ideologic al partidoiului în Moldova. Iată mentorii filialei locale a partidoiului din târgul nostru. Încă o dată, ruşine!!

Bătălia de la Finansuri, faza pe regiune

Dacă am vorbit de liderii de la sud de judeţul nostru, să aruncăm o privire şi mai la nord. Acolo, zice-se, primarul oraşului Săveni a reuşit să convingă conducerea liberală să-i pună un protejat pe funcţia de şef al finansurilor regionale, şefie care îşi are sediul în oraşul nostru. Săptămâna trecută s-ar fi semnat ordinul de numire, dar, după cum ştiţi,  tradiţia nostră spune să nu fii sigur pe ceva nici măcar dacă vezi hârtia semnată. Aşa a fost şi aici, adică după ce a fost semnată, numirea nu a mai fost înregistrată, nici pusă în practică, fireşte.

Motivul? S-a opus fostul premier Cîţu, fără de care nu se fac asemenea înscăunări. Situaţia este caldă încă, speranţe sunt cu carul pe la Săveni sau Botoşani, dar sunt deşarte, spun cei care ştiu cum stau lucrurile la Iaşi.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii