Îl împinge PSD pe Arafat la luptă? Neînțelegeri privind propunerea de premier

miercuri, 05 februarie 2020, 17:17
2 MIN
 Îl împinge PSD pe Arafat la luptă? Neînțelegeri privind propunerea de premier

PSD este împărțit în două pe tema alegerilor anticipate.

Există voci care îi reproșează lui Ciolacu că, acceptând să intre în jocul lui Klaus Iohannis cu demiterea guvernului, a cedat către PNL toate șansele de a prelua puterea absolută la alegerile locale și parlamentare, în timp ce PSD riscă să își piardă relevanța ca partid de opoziție și să devină mai puțin decât un partid balama. O parte dintre liderii PSD susțin că cea mai bună variantă pentru partid este să blocheze cu orice preț alegerile anticipate, să aștepte până în luna noiembrie, când PNL ar fi erodat de guvernare și nu ar mai avea la alegeri procentele pe care le are acum în sondajele de opinie.

De partea cealaltă sunt și voci influente în jurul lui Marcel Ciolacu care susțin, dimpotrivă, alegerile anticipate, pe ideea că dacă ar fi alegerile parlamentare în aceeași zi cu alegerile locale, mașinăria de partid s-ar mobiliza mai bine și în sprijinul candidaților la primării, și invers, primarii partidului ar avea un mai mare interes să își folosească capitalul electoral și în sprijinul listei de candidați de la centru.

Marcel Ciolacu a promis, miercuri, înainte de votul pentru moțiune, că nu vor fi anticipate. În acest context, Marcel Ciolacu a decis să facă echipă cu Victor Ponta pentru a găsi împreună o strategie cu care să combată strategia lui Klaus Iohannis pentru anticipate. Cei doi au purtat în ultimele două zile discuții pe acest subiect, prima decizie luată fiind să prezinte la consultările de la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis să prezinte împreună, PSD și Pro România, o variantă comună de prim-ministru. Ciolacu l-ar vrea pe Remus Pricopie, Ponta îl propune pe Raed Arafat.

PSD mai are însă o variantă pe care o ia în calcul – aceea de a tergiversa procedurile parlamentare pentru votarea guvernului astfel încât să se depășească termenul necesar organizării alegerilor parlamentare simultan cu cele parlamentare.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii