Începe pregătirea pentru admiterea la UMF: culegerile de teste scoase la vânzare

sâmbătă, 25 februarie 2023, 02:50
1 MIN
 Începe pregătirea pentru admiterea la UMF: culegerile de teste scoase la vânzare

Elevii care se pregătesc să devină studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) intră pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru examenul din vară. Până duminică, 26 februarie, tinerii se pot înscrie la prima ediţie a simulării examenului de admitere, iar de luni, 27 februarie, aceştia pot achiziţiona din Librăria UMF Iaşi, aflată la clădirea Facultăţii de Farmacie, culegerile de teste cu subiecte ce se pot regăsi la testarea din iulie. Programul librăriei este de luni până vineri, între orele 9.00 – 14.00. 

Preţurile de vânzare sunt: pentru Anatomia şi fiziologia omului – 34 lei, pentru Chimie Organică – 43 lei, pentru Fizică – 44 lei, pentru Biologie Vegetală – 38 lei şi pentru Matematică – 36 lei.

Prima simulare a examinării din iulie are loc pe 12 martie, urmând a fi susţinută o nouă sesiune pe 30 aprilie. Proiectul este organizat de UMF în colaborare cu societăţile studenţeşti care activează în cadrul instituţiei de învăţământ superior. Scopul declarat este de a-i ajuta pe candidaţi să se acomodeze cu atmosfera de examen, să-şi testeze cunoştinţele acumulate pentru concursul de admitere şi să observe pe ce segment de materie trebuie aprofundat. Taxa de participare este de 70 RON.

„Ca în fiecare an, le oferim viitorilor candidaţi ocazia de a îşi testa cunoştinţele şi de a se familiariza cu condiţiile de concurs. Este un proiect important, care s-a desfăşurat şi în pandemie, în format online, şi care întruneşte toate caracteristicile concursului de admitere organizat de universitatea noastră, de la format, tematică, până la bibliografie”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi. 

Comentarii