Inspector-şef: Toate cadrele didactice vor primi banii câştigaţi în instanţă

miercuri, 20 decembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Inspector-şef: Toate cadrele didactice vor primi banii câştigaţi în instanţă

Genoveva Farcaş, inspector şcolar general în cardul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, a anunţat că hotărârile judecătoreşti câştigate de către profesori vor fi plătite în proporţie de 100%, iar elevii îşi vor primi bursele şi deconturile pentru transport până de sărbători. Comunicarea a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă organizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, fiind prezentate cele mai importante acţiuni demarate de către instituţia ieşeană şi de către şcolile din judeţ în această lună.

Astfel, prof. dr. Genoveva Farcaş a prezentat şi care sunt rezultatele preli­minarii cu privire la simularea Exa­menelor naţionale şi a examenului de bacalaureat. Probele susţinute în această lună de către elevi au fost organizate doar la nivelul judeţului Iaşi, fiind considerate relevante atât de către elevi, care au avut posibilitatea să îşi testeze gradul de pregătire pentru examenele de la finalul anului şcolar, dar şi de către profesorii acestora, care îşi pot modifica strategia de predare în funcţie de rezultatele obţinute de către elevi. „În perioada 13-15 decembrie a avut loc simularea examenelui de evaluare naţională şi a examenului de bacalaureat. Este o practică educaţională constantă a Ins­pectoratului Şcolar iniţiată de către noi în primul semestru. Este o evaluare necesară, dar şi aşteptată de către elevi, prin intermediul acestor simulări elevii pot vedea care sunt achiziţiile pe care le au la acest moment din perspectiva examenului de la finalul anului şcolar“, a punctat Genoveva Farcaş.

Prezenţă de peste 95% la simulările examenelor naţionale

Simulările au fost desfăşurate după modelul examenelor naţionale, inspectorii ISJ Iaşi fiind prezenţi în toate unităţile şcolare din judeţ care au des­făşurat aceste testări. Prezenta la aceste simulări a fost, de asemenea, una foarte bună, în cele 181 de şcoli în care s-a desfăşurat simularea pentru evaluarea naţională, dintre cei 8.109 de elevi înscrişi fiind prezenţi peste 95% dintre aceştia. De asemenea, în cele 47 de unităţi de învăţământ din judeţ care au susţinut simularea examenului de bacalaureat s-a înregistrat o prezenţă de 98% dintre cei 5.423 de elevi înscrişi.

Un alt anunţ important este acela că profesorii vor primii banii câştigaţi în instanţă în proporţie de 100% anul acesta, iar elevii vor primi bursele şi banii pentru transport până la începerea vacanţei de iarnă. „Ca urmare a acţiunilor convergente ale Ministerului de Resort, dar şi a demersurilor Inspectoratului Judeţean Iaşi împreună cu organizaţiile sindicale reprezentative din judeţ, toţi profesorii primesc plata hotărârilor judecătoreşti, în conformitate cu Legea 85 din 2016, profesorii din Iaşi urmând să primească, în proporţie de 100%, aceste drepturi salariale“, a declarat inspectorul şcolar general. De asemenea, inspectorul şcolar general, Genoveva Farcaş, a anunţat şi faptul că elevii pot accesa în mod gratuit o serie de resurse online pe site-ul inspectoratului, precum modele de fişe, diferite teste, module de învăţare sau articole din diferite domenii.

 

 

Comentarii