Invazie de sirene pe litoralul românesc?

duminică, 12 iulie 2020, 07:24
2 MIN
 Invazie de sirene pe litoralul românesc?

Suntem aproape de jumătatea verii, motiv pentru care venim şi astăzi cu ştiri estivale despre românii îngrămădiţi în zonele de agrement, în care petrec concedii de neuitat sau, în unele cazuri, de uitat cât mai repede:

Oceanologii, biologii marini şi ecologiştii sunt în alertă de câteva zile, fiind convinşi că în apa Mării Negre au apărut sirenele, acele făpturi mitologice pe jumătate femeie şi pe jumătate (cea de jos) peşte. Ei bănuiesc că o asemenea făptură a fost capturată de nişte pescari, care au vândut-o unui restaurant din zonă, iar bucătarii localului au tranşat-o şi au gătit din ea diverse preparate pescăreşti pe care le-au servit clienţilor. Bănuielile au apărut de când mai mulţi clienţi au găsit în mâncare fire de păr lungi.
 
* * *
Că tot am pomenit despre sirene, menţionăm faptul că, la întrebarea "Există sau nu sirene?" pusă de corespondenţii noştri, turiştii în vârstă au răspuns "Pe vremea mea erau, în fabrici, şi sunau, să intre muncitorii în tură; acum nu mai sunt, că nimeni nu mai munceşte!". Un domn niţel cherchelit a ţinut să ne spună că el şi-ar dori să existe sirene, dar pe invers: "Aşa ar arăta femeia ideală, duduie adevărată în partea de jos, iar în sus să aibă cap de peşte, ca să tacă, să nu mă bată la cap toată ziua!".
 
* * *
Un turist miop spune că a zărit în mare câţiva delfini negri şi lucioşi, care zbierau şi înjurau; la o cercetare atentă s-a descoperit că mamiferele marine erau copii unşi de părinţi cu nămol, având labe de înot în picioare, care intraseră în apă să se clătească şi care se hârjoneau. O doamnă în vârstă, şi ea cu probleme de vedere, s-a arătat scandalizată de faptul că unor tinere neruşinate, care nu poartă sutien, le-au căzut silicoanele în mare; coresponentul nostru a discutat cu doamna, s-a interesat şi a descoperit că alea din apă nu erau silicoane, ci meduze.

Comentarii