De Business

Punem punctul pe știi

JLL România: Preţurile din sectorul rezidenţial sunt nejustificat de mari

joi, 12 septembrie 2019, 15:18
1 MIN
 JLL România: Preţurile din sectorul rezidenţial sunt nejustificat de mari

Sectorul rezidenţial traversează o perioadă similară celei de dinainte de criza din 2008, cu preţuri nejustificat de mari, în timp ce piaţa de birouri trece printr-o perioadă favorabilă, cu multe companii multinaţionale care îşi extind spaţiile, a declarat joi Marius Şcuta, şeful departamentului de birouri al companiei de consultanţă imobiliară JLL România, în cadrul unei întâlniri cu presa.

”Pe piaţa de birouri se văd foarte multe dezvoltări, care sunt susţinute de activitatea de închiriere. Chiar dacă anul acesta vom avea un an record de peste 400.000 mp de birouri lansate pe piaţă, rata de neocupare scade, nu creşte. Pentru că activitatea pe partea de închiriere este foarte mare. Pe sectorul rezidenţial este altă poveste. Şi eu personal mi-am luat acum un an un apartament şi, dacă îl vând acum, mai iau 50-60.000 euro în plus pe el nejustificat, din punctul meu de vedere”, a declarat joi Marius Şcuta, şeful departamentului de birouri la JLL România, în cadrul unei întâlniri cu presa.

El afirmă că preţurile în prezent sunt exagerat de mari, cel puţin pe sectorul rezidenţial.

”Preţurile sunt exagerat de mari, foarte multe nejustificate. Dar dacă va veni o nouă recesiune, o corecţie pe piaţă, probabil că produsele de lux vor avea în continuare căutare şi vor avea o corecţie de preţ de 10-15%, pe când celelalte, care sunt cutii de chibrituri, construite peste tot la marginea oraşului, acelea vor avea o cădere ca şi în criza din 2008”, a mai spus el.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii