Licitaţie caritabilă la Hotel Internaţional. 400 de persoane la ultima ediţie a Galei pentru Demnitate, desfăşurată la Iaşi

marți, 12 decembrie 2023, 21:09
2 MIN
 Licitaţie caritabilă la Hotel Internaţional. 400 de persoane la ultima ediţie a Galei pentru Demnitate, desfăşurată la Iaşi

Duminică, în sala „Magnum” a Hotelului Internaţional a avut loc Gala pentru Demnitate, aflată la a II-a ediţie, eveniment care a a venit ca o confirmare a eforturilor şi rezultatelor profesioniştilor care luptă pentru demnitatea persoanelor cu dizabilităţi. 

Deschiderea evenimentului a fost marcată de discursul unor personalităţi din mediul academic ieşean, precum prof.dr. Ştefan Boncu, prof.dr. Nicoleta Popa şi prof.dr. Alois Gherguţ, dar şi conf.dr. Andrea Hathazi de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. De asemenea, la eveniment au mai participat atât reprezentantul Inspectoratului Şcolar, Gabriela Raus, cât şi reprezentantul Centrului de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Anca Hardulea.

 

Cum a decurs Gala pentru Demnitate din acest an

 

În prima parte a evenimentului, a avut loc discursul Alexandrei Maftei, preşedinta Asociaţiei „Moral Compass”. „Ca părinţi, ca profesori şi ca practicieni avem mereu în vedere construirea identităţii celor pe care îi ghidăm întru demnitate, respect şi responsabilitate, valori centrate în contextul eticii şi responsabilităţii pe care le avem atât ca profesori, cât şi ca părinţi.”

A doua parte a Galei s-a desfăşurat în jurul decernării premiilor „Ambasadori pentru Demnitate”. Astfel, Cristina Lemni a fost premiată la categoria „Profesor Psihopedagog”, Nicoleta Brînduşa Fălticenu la categoria „Logoped”; Paraschiva Ungureanu la categoria „Profesor de Sprijin”, Ancuţa Melinte la categoria „Consilier Şcolar” şi Sânziana Burcea la categoria „Terapeut”.

 

Trei volume lansate de Editura Universităţii 

 

În continuare, publicul, format din aproximativ 400 de persoane, a asistat la un recital de flaut, pian şi violoncel, dar şi la spectacolul „Miracolul”, ambele susţinute de copii cu nevoi speciale, ca urmare a orelor de terapie, dintre care unele fiind terapia prin muzică şi terapia prin teatru.

De asemenea, Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) a lansat primele trei volume din recent înfiinţată serie „Junior” a colecţiei Ştiinţele Educaţiei. Cele trei volume: “Putea fi o zi ca oricare alta (dar nu a fost!)” (dedicată copiilor cu dizabilităţi locomotorii), Cuvinte-rostogol (dedicată copiilor cu dificultăţi de pronunţie) şi “Fetiţa cu inimă-curcubeu” (dedicată copiilor cu Sindromul Down).

Gala pentru Demnitate s-a încheiat printr-o licitaţie caritabilă, iar fondurile strânse vor fi direcţionate către proiectele „1.000 de ore de terapie pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi” şi „Bine Călător”, ce se vor desfăşura sub egida „Moral Compass” în anul ce urmează.

Comentarii