Ministrul Mediului, Tanczos Barna, va avea propria rețea de diplomați. Pretext: diplomația climatică

sâmbătă, 07 august 2021, 11:28
1 MIN
 Ministrul Mediului, Tanczos Barna, va avea propria rețea de diplomați. Pretext: diplomația climatică

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, va avea propria rețea de diplomați, dar proiectul de hotărâre de guvern nu precizează costurile și exinderea acestei structuri. Atașații Ministerului Mediului vor avea statut de diplomați și vor beneficia, în consecință, de pensie specială.

Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, publicat la 4 august pe site-ul Ministerului Mediului, acest minister va detașa, cu avizul Ministerului de Externe, atașați pe probleme de mediu, în cadrul misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

Numărul viitorilor diplomați nu este precizat. În nota de fundamentare nu s-a prevăzut un impact bugetar. De altfel, în nota de fundamentare este bine ascunsă această modificare. În notă scrie doar: “Proiectul de hotărîre prevede modificarea structurii organizatorice a ministerului astfel încât să se asigure eficientizarea activităţii, precum şi redistribuirea unor atribuţii între funcţiile de conducere, în concordanţă cu obiectivul de întărire a capacităţii instituţionale a structurilor din administraţia publică centrală“.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii