Moştenirea lui Iohannis (III)

marți, 29 noiembrie 2022, 02:50
4 MIN
 Moştenirea lui Iohannis (III)

Din pricina lui Klaus şi a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, anul electoral 2024 va găsi România într-o poziţie extrem de vulnerabilă, cu un AUR din ce în ce mai agresiv, ce-i va băga în sperieţi pe toţi cei săraci cu duhul. În frunte cu liberalii.

Iohannis a dezamăgit fiindcă nu a încercat nici măcar o singură dată să se ridice cu adevărat la înălţimea aşteptărilor. În ultimii opt ani, totul la acest individ a însemnat simulare şi ratare premeditată.

Dacă Ion Iliescu a creat sistemul postdecembrist, prin recuperarea din găurile de şobolani a securiştilor şi a activiştilor PCR, doar pentru a-şi împlini dorinţa de putere; dacă Emil Constantinescu a fost zdrobit crunt de sistem, fiind înconjurat de oameni, aidoma lui, de foarte slabă factură; dacă Traian Băsescu a încălecat sistemul, cu scopul de a profita la maximum, inclusiv pentru a plăti nişte vechi poliţe pesediştilor ce-l hărţuiseră fără încetare; aşadar, dacă primii trei şefi de stat au preferat totuşi să joace, Klaus Iohannis a vândut partida de la început.

Liberalul este precum fotbalistul care, purtat de încurajările înflăcărate ale fanilor, ajunge foarte des (deşi fără să vrea) în faţa porţii adverse, dar ratează de fiecare dată, chiar şi din cele mai avantajoase situaţii. Recunosc, îţi trebuie ceva timp până să înţelegi că individul luftează intenţionat, şutând aiurea pe lângă minge ori degajând balonul departe, în tribune, spre stupoarea spectatorilor. Penelistul s-a născut talent, dar în opt ani a omorât toate speranţele românilor. E ceva cumplit de dezgustător la malacul ăsta din PNL, împiedicat de propria trândăvie, ce a mimat în 2014 atât de convingător opoziţia faţă de Partidul Social Democrat.

România lui Iohannis a ajuns grav bolnavă. Blocarea definitivă a luptei anti-corupţie, dar mai ales lipsa reformelor esenţiale au transformat România într-un stat în derivă. Politicienii nu se mai sfiesc să afirme că în circa 8-10 ani sistemul naţional de pensii va colapsa, dar, cu toate acestea, continuă să ofere pensii speciale şi pomeni sociale din împrumuturi ce vor fi plătite de alţii.

Mai grav, peste câteva luni, pesediştii lui Marcel Ciolacu vor prelua complet guvernarea, iar populismul va deveni literă de lege. Pentru a impune agenda politică, adică doar pentru a puncta la imagine, fiind ajutaţi în acest sens de presa cumpărată la chintal, se vor contra zilnic, la orele de maximă audienţă, cu liberalii tiripliciului Ciucă. Dar nu vor taxa nici averile ilicite, nu vor desfiinţa nici pensiile speciale, nu vor ajusta nici veniturile funcţie de performanţă. Dintr-o dată vor pricepe că nu e constituţional să-i ajuţi pe cei buni, dar nici să-i dai afară pe cei leneşi. Însă se vor feri ca de foc să schimbe Constituţia lui Iorgovan, deşi uriaşa majoritate parlamentară din care fac parte le-ar pemite teribil de uşor să purceadă în această direcţie. Ce armată de inutili!

Un fost preşedinte al PNL, Valeriu Stoica, spunea la un moment dat că un politician de calitate se va înconjura de oameni extraordinari, în timp ce un individ incapabil va aduce în juru-i doar oameni de mâna a doua sau a treia. Iată cea mai validă explicaţie pentru pletora de nulităţi ce sufocă astăzi instituţiile statului. De altfel, e suficient să rosteşti „Guvernul Ciolacu”, ca să simţi pe ceafă răsuflarea rece a întunericului.

Din pricina lui Klaus Iohannis şi a coaliţiei PSD-PNL-UDMR, năşite de acelaşi Iohannis, anul electoral 2024 va găsi România într-o poziţie extrem de vulnerabilă, cu un AUR din ce în ce mai agresiv, ce-i va speria pe toţi cei săraci cu duhul. Dar mai ales pe liberali.

Se va repeta oare scena din 2000 cu „tribunul” C.V. Tudor care răcnea fioros din toţi bojocii, în timp ce pesediştii „rivalului” Ion Iliescu îi finanţau generoşi campania electorală? Posibil, doar că, în noua dramatizare, rolurile vor fi interpretate de George Simion şi Marcel Ciolacu. Caz în care Iohannis trădătorul îşi va fi îndeplinit misiunea pentru care a fost transferat vreme de zece ani, pe bani frumoşi, la echipa Lenea Cotroceni! De data asta, o va fi nimerit! Va fi golul secolului. Pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de, vic-to-ri-e! (Sfârşit)

Comentarii