Newsweek: Stelian Ion nu a făcut nimic pentru a-l aduce în ţară pe condamnatul Rizea de la Chişinău

marți, 31 august 2021, 11:25
1 MIN
 Newsweek: Stelian Ion nu a făcut nimic pentru a-l aduce în ţară pe condamnatul Rizea de la Chişinău

Condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare în România, fostul deputat PSD Cristian Rizea duce o viaţă de lux la Chişinău şi le dă cu tifla autorităţilor române, postând zilnic pe Facebook inclusiv video-uri de la piscină. Ministrul Justiţiei admite că nu face nimic pe temă. n martie 2019, fostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Bucureşti la patru ani şi opt luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Rizea era acuzat că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi la Primăria comunei Chiajna astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi.

În mai 2019, Ministerul Justiţiei a formulat cererea de extrădare din Republica Moldova a lui Cristian Rizea. 

Pe 7 iunie 2019, Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova a transmis o adresă Ministerului Justiţiei din România, prin care a informat că nu poate fi iniţiată procedura de extrădare, întrucât Cristian Rizea este şi cetăţean al Republicii Moldova.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii