O absolventă de Politehnică şi Arte şi-a vernisat o expoziţie la Muzeul Unirii

sâmbătă, 30 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 O absolventă de Politehnică şi Arte şi-a vernisat o expoziţie la Muzeul Unirii

O nouă expoziţie de artă la Muzeul Unirii din Iaşi. Iubitorii de artă din Iaşi sunt invitaţi să admire expoziţia „Universul Naturii”, purtând semnătura pictoriţei Carmen Mogoş, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Iaşi. Lucrări de pictură ale artistei plastice Carmen Mogoş, toate adunate sub genericul „Universul Naturii”. La vernisaj a participat ca invitat prof.univ.dr. Constantin Tofan de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi.

Artista Carmen Mogoş, originară din Jariştea, judeţul Vrancea, a absolvit Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Arte Vizuale şi Design, în clasa prof. univ. dr. Constantin Tofan, promoţia 2018. Licenţiată, de asemenea, în Tehnologia şi Chimia Textilelor – Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi, în anul 1986, Carmen Mogoş şi-a urmat apoi pasiunea pentru artă.

Plasticiana are în portofoliu numeroase expoziţii personale, precum şi participări în expoziţii de grup, atât în ţară, cât şi în străinătate. A urmat cursul „Pictura tradiţională chineză în culori de apă pe hârtie de orez” (2008 – 2010, Shenzhen, China), publicând albumele de artă: “Green Bamboo, Chinese Symbols“ (2018), „Remember Asia“ (2018), „Orizonturi asiatice“ (2017). Din 2021, este membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi şi membru al International Watercolor Society – IWS România.

De data aceasta, artista expune la Iaşi o expoziţie de pictură intitulată „Universul naturii”. Aceasta poate fi vizitată la Muzeul Unirii, de pe Strada Alexandru Lăpuşneanu, numărul 14, de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 17.00. Evenimentul este organizat de Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul de Istorie a Moldovei – Muzeul Unirii, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi. 

Comentarii