O elevă de la Colegiul „Eminescu” s-a calificat la Olimpiada Internaţională a Elenismului

joi, 21 aprilie 2022, 01:57
1 MIN
 O elevă de la Colegiul „Eminescu” s-a calificat la Olimpiada Internaţională a Elenismului

Elevii ieşeni au obţinut un premiu şi şase menţiuni la Olimpiada Naţională de Limba Neogreacă, competiţie care a avut loc la finalul săptămânii trecute la Galaţi. Competiţia a fost organizată în acest an de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi Comunitatea Elenă din Galaţi, evenimentul reunind 109 elevi din 19 judeţe ale ţării.

„Lotul ieşean a obţinut 7 distincţii la etapa naţională, 1 premiu şi 6 menţiuni. Aceste rezultate vin ca o confirmare a talentului şi a pasiunii elevilor pentru studiul limbii neoelene. Sunt totodată şi o recompensă binemeritată pentru strădania acestora şi nenumăratele ore de pregătire suplimentară, atunci când au trebuit să îşi reorganizeze programul şi să renunţe la activităţile specifice vârstei”, au menţionat reprezentanţii ISJ Iaşi.

Astfel, eleva Radu Gabriela-Ingryd de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a obţinut premiul II, la nivelul de competenţă B1, şi s-a calificat la Olimpiada Internaţională a Elenismului care se va desfăşura anul acesta, în perioada 8 – 11 septembrie la Bucureşti.

Menţiuni au obţinut elevii Sitaru Alexandru Florin (nivelul A1) şi Fînaru Andrei-Bogdan (nivelul A2) de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare”, Braho-Croitoru Ecaterini (nivelul A2) de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”, Stamoulis Petros (nivelul A2) de la Colegiul Naţional Iaşi, Stergiadis Sofia-Sara  (nivelul A2) de la Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu” şi Cojocaru Miruna-Gianina (nivelul B1) de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”.

Comentarii