O fiară în sevraj a încheiat 23 de ani de căsătorie cu un cuţit în spatele soţiei

marți, 02 februarie 2021, 02:57
3 MIN
 O fiară în sevraj a încheiat 23 de ani de căsătorie cu un cuţit în spatele soţiei

Un sătean din Bălţaţi a scăpat ieftin după ce a încercat să-şi ucidă fosta soţie cu un cuţit de bucătărie. Acesta a fost condamnat la minimul prevăzut de lege pentru tentativă de omor, respectiv 5 ani de închisoare. În plus, i s-a interzis ca, timp de doi ani după eliberare, să se apropie de fosta soţie.

C.C. şi M.C. au fost căsătoriţi timp de 23 de ani, perioadă în care C.C. a fost constant violent faţă de soţia sa, mai ales pe fondul geloziei şi al consumului de alcool. La începutul anului trecut, femeia a introdus o acţiune de divorţ de comun acord, însă a rămas să locuiască la domiciliul comun, întrucât nu avusese loc partajul şi, în plus, era mai aproape de locul de muncă. Marcat de divorţ, soţul s-a hotărât să se lase de băut. Aflat, după aprecierea ulterioară a instanţei, în sevraj, C.C. şi-a atacat în noaptea de 8 spre 9 iunie fosta soţie, cu un cuţit de bucătărie cu lama în lungime de 14,5 cm. Femeia s-a apărat, dar C.C. a tras-o de păr din pat, a lovint-o în cap şi a târât-o în camera lui. Aici a încercat să o înjunghie cu cuţitul în inimă, a lovit-o de mai multe ori cu capul în faţă şi a muşcat-o de nenumărate ori de braţe.

Când femeia s-a aplecat, ghemuită de durere, C.C. a profitat de ocazie, lovind-o de două ori cu cuţitul în spate. M.C. a reuşit totuşi să se smulgă din mâinile agresorului şi să fugă până la o vecină, la aproximativ 300 metri distanţă. Fiul vecinei a sunat la 112, femeia fiind transportată la "Sf. Spiridon". Între timp, C.C. a ieşit pe terasă, şi-a sunat sora şi un vecin, cărora le-a spus ce a făcut şi s-a înjunghiat de câteva ori în zona inimii, cu acelaşi cuţit. A fost găsit de poliţişti încă viu.

În faţa instanţei, bărbatul a afirmat că nu a vrut să-şi ucidă fosta soţie, ci că ar fi avut loc un conflict casnic obişnuit, cum se mai petrecuse anterior. Dacă ar fi fost acceptate de judecători, afirmaţiile bărbatului ar fi putut conduce la încadrarea faptei sale infracţiunea de "loviri sau alte violenţe", pentru care pedeapsa poate fi o simplă amendă. Magistraţii au considerat însă că în acest caz a fost vorba de o tentativă de omor, faptă pentru care pedeapsa legală este cuprinsă între 5 şi 10 ani de închisoare.

În pofida violenţei extreme manifestate de C.C. în timpul loviturilor aplicate fostei soţii, în favoarea acestuia au pledat faptul că nu avea antecedente penale, era integrat în societate şi avea un loc de muncă stabil. Totodată, rănile provocate de C.C. nu au fost foarte grave, ele necesitând doar 14-16 zile de îngrijiri medicale. Sentinţa dată joia trecută la Tribunal nu este definitivă, ea putând fi atacată în faţa Curţii de Apel. 

Comentarii