O ieșeancă a cerut evacuarea din casă a soțului, pentru ca fiul, student, să poată învăța

marți, 08 august 2023, 01:50
2 MIN
 O ieșeancă a cerut evacuarea din casă a soțului, pentru ca fiul, student, să poată învăța

O ieșeancă a cerut evacuarea din casă a soțului, pentru ca fiul, student, să poată învăța. Judecătorii au încuviințat cererea, dându-i bărbatului o lună pentru a se liniști.

În fața instanței, D.C. a explicat că soțul său, Costică, își făcuse un obicei de-a lungul timpului din a o lovi. Nu-l mai reclamase până acum, dar se săturase. În ultima vreme, comportamentul bărbatului se agravase. Venea acasă beat în fiecare zi și făcea scandal, amenințându-i cu moartea pe membrii familiei. De o vreme se apucase și de jocuri de noroc. Ultimul scandal se petrecuse pe 30 iulie, când Costică C. bătuse cu pumnii în ușă, amenințându-și soția cu moartea și înjurând-o. În cele din urmă, bărbatul fusese internat la Institutul de Psihiatrie „Socola”.

„Instanța reține că există suficiente indicii că, în lipsa măsurilor de protecție, viața, integritatea fizică sau psihică ori libertatea reclamantei ar fi pusă în pericol, starea de pericol fiind provocată de pârât, iar ordinul de protecție este necesar în vederea înlăturării unei stări de pericol care există și în prezent. În condiţiile în care pârâtul are un comportament contrar bunelor moravuri, nefiind capabil ca, trecându-le prin filtrul conștiinței, să îşi cenzureze pornirile de natură agresivă, acesta reprezintă un pericol real pentru reclamantă și fiul său”, au apreciat magistrații Judecătoriei.

Ei au apreciat totuși ca suficientă emiterea unui ordin de protecție pe durata minimă permisă de lege, de o lună. În acest interval, Costică C. nu va avea voie să se mai apropie de domiciliul ori de locul de muncă al soției sale la mai puțin de 100 de metri, fiindu-i interzis totodată orice contact, inclusiv telefonic sau prin corespondență.

 

 

Comentarii