O imagine din Suceava, pe prima pagină în The New York Times. Românii, lăudaţi

marți, 15 martie 2022, 16:29
2 MIN
 O imagine din Suceava, pe prima pagină în The New York Times. Românii, lăudaţi

The New York Times a deschis ediţia de luni, 14 martie 2022, cu o fotografie în care este prezentată o familie de refugiaţi din Ucraina aflată la Suceava. În articol, este prezentată și situația refugiaţilor găzduiţi la hotelul lui Ştefan Mandachi.

În fotografia de deschidere, realizată de către Cristian Movilă, apare o refugiată din Ucraina care îşi ţine în braţe băieţelul, cei doi fiind cazaţi la hotelul lui Ştefan Mandachi pentru câteva zile.

Sub titlul ”Refugiaţii ucraineni găsesc în România adăpost şi un bun-venit din inimă pentru animalele de companie”, The New York Times prezintă povestea lui Viktor şi Rachel Borovic, doi refugiați care au ajuns din Ucraina la Suceava cu câinele şi cu pisica lor. Iniţial, cuplului de refugiaţi i se oferise masă şi găzduire la o biserică din Suceava, însă au plecat de acolo după ce nu li s-a permis să stea şi cu animalele de companie. Cei doi au mers la Mandachi Hotel & Spa, unde au găsit un adăpost, masă şi cazare.

După două zile petrecute la Suceava, familia Borovic a plecat în Israel, acolo unde locuieşte fiul lor. ”Am luat cu noi doar câinele, pisica şi încălţările”, i-a spus Viktor Borovic jurnalistei Patricia Cohen de la The New York Times.

De asemenea, în articol, se precizează că Ştefan Mandachi, care are deja opt câini, două pisici şi doi porci, a aranjat cu un veterinar să vină la adăpost pentru a elibera paşapoartele animalelor de companie ale cuplului de refugiaţi şi pentru a le insera cipuri de identitate.

Citeşte mai mult pe dcnews.ro

Comentarii