Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Advertorial

Obiceiuri nesănătoase adoptate în munca de acasă și impactul lor asupra sănătății (P)

GALERIE
Obiceiuri nesanatoase in munca de acasa si impactul lor asupra sanatatii
  • Obiceiuri nesanatoase in munca de acasa si impactul lor asupra sanatatii
- +

Munca de acasă a devenit o realitate din ce în ce mai frecventă în lumea modernă, în special în contextul schimbărilor aduse de tehnologie și de pandemia globală. În plus, aceasta este o opțiune preferată de mulți oameni, datorită flexibilității și comodității lucrului de acasă. Cu toate acestea, se pot dezvolta anumite obiceiuri nesănătoase care pot afecta în mod negativ sănătatea.

Atunci când îți desfășori activitatea în confortul propriului cămin, ești expus unor tentații și provocări care pot duce la diverse obiceiuri nesănătoase. Spre exemplu, se poate instala o rutină care poate afecta atât starea ta fizică, cât și cea mentală. De aceea, este important să conștientizezi practicile pe care le adopți și să înțelegi impactul lor asupra ta.


4 obiceiuri pe care tinzi să le adopți atunci când lucrezi de acasă


1. Sedentarismul prelungit
 Lucrul de acasă poate aduce cu sine o perioadă mai lungă de timp petrecută într-o poziție statică. Atunci când petreci ore în șir în fața calculatorului sau a altor dispozitive, fără a face suficientă mișcare, corpul tău suferă pe multiple planuri. Lipsa activității fizice poate duce la o circulație sanguină mai lentă și acumularea de grăsimi în artere, crescând astfel riscul de afecțiuni cardiace și accidente vasculare cerebrale. În plus, sedentarismul prelungit poate contribui la creșterea în greutate și la dezvoltarea obezității și îți poate afecta musculatura și oasele. De asemenea, statul prelungit pe scaun și lipsa mișcării, pot duce la probleme de postură, dureri de spate și scăderea mobilității generale.

2. Alimentație nesănătoasă
Atunci când lucrezi de acasă, este adesea tentant să te orientezi către alimente care sunt rapide și ușor de pregătit, cum ar fi mâncărurile procesate sau gustările bogate în zahăr. Alimentația nesănătoasă poate afecta nivelurile de energie și starea de bine. În plus, produsele procesate și bogate în zahăr pot cauza fluctuații bruște ale nivelului de glucoză din sânge, ceea ce poate duce la creșterea și scăderea rapidă a energiei și la senzații de oboseală și somnolență. De asemenea, o alimentație dezechilibrată poate afecta starea de spirit, contribuind la apariția anxietății și a depresiei. Pentru a evita aceste obiceiuri nesănătoase în timpul lucrului de acasă, încearcă să planifici mesele și gustările în avans. În plus, este important să te asiguri că ai opțiuni sănătoase la îndemână, cum ar fi fructe proaspete, legume, iaurturi naturale, nuci sau chiar semințe.

3. Lucrul în exces
Munca de acasă poate duce la o dificultate în limitarea timpului de lucru și cel personal. Fiind în confortul propriei locuințe, este ușor să pierzi noțiunea timpului și să treci cu ușurință de la programul normal de lucru, la ore suplimentare prelungite, astfel suprasolicitându-ți organismul. De asemenea, lucrul în exces poate afecta echilibrul între viața personală și cea profesională. În plus, lipsa timpului necesar pentru activități recreative sau pentru familie, poate contribui la izolare socială și îți poate provoca stres. De aceea, este important să stabilești anumite limite clare și să te asiguri că ai un echilibru sănătos între muncă și viața personală.

4. Consumul excesiv de cafea și țigări
Consumul excesiv de cafea poate provoca dependență și poate duce la efecte secundare precum nervozitate, insomnie și probleme digestive. Este important să fii atent la cantitatea de cafea pe care o consumi și să încerci să te menții hidratat, cu apă sau alte băuturi sănătoase. Pe de altă parte, atunci când lucrezi de acasă, există tendința de a apela la țigări pentru a te relaxa. Însă, în loc să folosești țigările convenționale, poți încerca utilizarea unui vape pod, ca o alternativă pentru satisfacerea nevoii de nicotină. În plus, indiferent de preferințele tale, pe vaperia.ro vei găsi o selecție bogată de produse care pot să-ți mulțumească cerințele. Fie că îți plac aromele intense și fructate sau ești în căutarea unor arome mai subtile și echilibrate, vei descoperi o gamă variată de produse care se potrivesc gusturilor tale.

În concluzie, lucrul de acasă poate reprezenta o oportunitate excelentă, dar necesită eforturi suplimentare pentru a evita obiceiurile nesănătoase. Astfel, prin conștientizare, organizare și adoptarea unor alternative mai sănătoase, poți menține un stil de viață echilibrat.

Sursa foto : pexels.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri