Olguţa Vasilescu a răbufnit după raportul MCV: Cozile de topor au lovit în imaginea României

miercuri, 23 octombrie 2019, 10:48
2 MIN
 Olguţa Vasilescu a răbufnit după raportul MCV: Cozile de topor au lovit în imaginea României

Şefa PSD Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat, după adoptarea noului raport MCV pentru România, că în timp ce bulgarii au fost uniţi şi au cerut pe o singură voce ridicarea mecanismului impus de Comisia Europeană, preşedintele Klaus Iohannis, PNL, USR şi "alţi români cu influenţă la Bruxelles" au cerut cu insistenţă menţinerea lui şi "continuarea dublului standard aplicat ţării noastre, în cadrul Uniunii Europene".

"Nu trebuie să fim deloc surprinşi că MCV laudă Bulgaria şi critică România. Bulgaria are probleme uriaşe în combaterea corupţiei. Zilnic se închid 188 de dosare de corupţie. Doar în 2017 au fost închise definitiv 70.000 de dosare. Este practic o amnistiere neoficială care are loc în Bulgaria. Un singur politician, de rang doi, a fost condamnat pentru corupţie în Bulgaria. Suntem noi mai corupţi ca ei? Nici vorbă! Au bulgarii DNA? Nici vorbă! Când s-a discutat la CE să se ceară şi Bulgariei înfiinţarea unui parchet anticorupţie, Borisov le-a râs în nas: 'Noi nu avem nevoie, că noi nu avem corupţi. Românii l-au înfiinţat pentru că ei au corupţi! Dar dacă noi nu avem?'", a declarat Olguţa Vasilescu.

Potrivit liderului PSD, bulgarii au fost uniţi ca naţiune şi au cerut, indiferent de partid, ridicarea MCV în cazul ţării lor. În România au fost avut multe voci cu influenţă la Bruxelles care au cerut contrariul: menţinerea MCV pentru România.

În continuare, Olguţa Vasilescu a prezentat câteva declaraţii ale unor rivali ai PSD care au pledat pentru menţinerea MCV:

Monica Macovei: Asta este în continuare poziţia şi rugămintea mea către Comisia Europeană şi către politicienii din cele două ţări (România şi Bulgaria): să nu mai încerce să oprească MCV pentru că nu este în folosul ţărilor noastre şi al progresului din ţările noastre.

Siegfried Mureşan: MCV trebuie menţinut! Exact cum spune Comisia Europeană, politicienii continuă să fie un risc pentru statul de drept din România. De aceea, MCV trebuie să rămână în vigoare.

Continuarea, pe epochtimes-romania

Comentarii