De Business

Punem punctul pe știi

Orban, către reprezentanții HORECA: Văd priviri nu foarte drăgăstoase de la dumneavoastră

joi, 01 octombrie 2020, 10:41
2 MIN
 Orban, către reprezentanții HORECA: Văd priviri nu foarte drăgăstoase de la dumneavoastră

Premierul Ludovic Orban a afirmat joi că Executivul caută soluții de susținere a sectorului HORECA. Premierul a transmis reprezentanților din această industrie că sunt efecte ale pandemiei pe care Guvernul nu le poate controla în niciun fel și că există o reticenţă din partea oamenilor de a se duce la restaurant sau de a efectua deplasări în scop turistic. Acesta a mai spus că astfel de efecte sunt și în alte țări.

"Văd priviri nu foarte drăgăstoase de la dumneavoastră, dar să ştiţi că nu am inventat eu COVID-ul, s-a născut în alte ţări şi efectele, din păcate, au fost extrem de negative asupra industriei ospitalităţii", a afirmat Orban.

Premierul a mai precizat că Executivul a încercat să gândească anumite forme de sprijin, anularea impozitului specific, şomajul tehnic, 41,5% indemnizaţia pentru reluarea activităţii. De asemenea, de la 1 septembrie a intrat în funcţiune programul flexibil de muncă, kurzarbeit, care e prima oară aplicat în România. Orban a mai spus că au fost adoptate acte normative care să permită autorităţilor locale să reducă impozitul pe clădire, până la 50%, şi chiar să anuleze taxa pe clădire sau taxa de ocupare a domeniului public.

Premierul a mai spus că este evidentă o creştere a numărului de cazuri care este determinată de creşterea interacţiunilor sociale ca urmare a unor activităţi care au fost reluate începând cu data de 1 septembrie.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii