Paleologu despre Băsescu: Ar fi absolut nedemn să dau o copită de măgar unui leu rănit

joi, 26 septembrie 2019, 09:10
2 MIN
 Paleologu despre Băsescu: Ar fi absolut nedemn să dau o copită de măgar unui leu rănit

Theodor Paleologu e convins ca este singurul candidat care il poate invinge pe Klaus Iohannis. Pe de alta parte, admite ca, daca USR PLUS l-ar fi desemmat pe Dacian Ciolos candidat, ar mai fi cumpanit daca sa intre sau nu in cursa. El explica cum ii va afecta campania verdictul in prima instanta dat lui Traian Basescu, in privinta colaborarii cu Securitatea.

"Daca in 2004, cand l-am votat, sau in 2009 nu am avut obiectii, ar fi absolut nedemn de mine, acum, sa dau o copita de magar unui leu ranit. Nu ar fi demn si nu as mai putea scrie scrisorile acelea catre tatal meu", a spus Paleologu.

"Cred, pur si simplu, ca Traian Basescu, in 2019, il voteaza pe Toader Paleologu, asa cum Toader Paleologu l-a votat pe Traian Basescu in 2009 si 2004. Nu e vorba de o legitimitate care sa se transfere de la unul la altul", a sustinut Paleologu.

"Eu nu sunt avocatul lui Basescu, nu cunosc dosarul, nu pot sa ma pronunt asupra continutului dosarului. Pot, insa, sa spun altceva si e deja mult mai important, pentru ca priveste viitorul. Este limpede, cred, pentru toata lumea, ca nu mai putem continua asa, cu file din dosare, care apar, dispar, dupa 20 de ani. E o mana de cercetatori care au acces la niste dosare, o institutie super-politizata – ma refer la CNSAS. Nu putem continua asa. Asta ne otraveste, de fapt, relatia cu trecutul. Eu vreau sa-mi iau un angajament foarte ferm, si anume deschiderea dosarelor Securitatii si digitalizarea lor. Ele trebuie sa fie accesibile, ca sa terminam cu aceste otravuri, aceste cianuri care sunt distilate din cand in cand in viata publica romaneasca. Trebuie sa se stie tot, ca sa spargem buboiul o data pentru totdeauna, ca devine insuportabil", a subliniat Paleologu.

"Va spun drept: niciodata nu mi-am imaginat ca Traian Basescu a fost usa de biserica inainte de 1989. Niciodata! Nici in 2004, nici in 2009. Intrebarea care se pune e in registrul: Comme c'est curieux! Quelle bizarre coincidence!", a conchis Paleologu.

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii