Peste o mie de tineri se vor întrece în cadrul unui important concurs de chimie

luni, 30 octombrie 2023, 02:50
2 MIN
 Peste o mie de tineri se vor întrece în cadrul unui important concurs de chimie

Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu” din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” (TUIASI) din Iaşi organizează sâmbătă, 25 noiembrie 2023, a XI-a ediţie a Concursului „Academician Cristofor Simionescu”.

Iniţiat în 2013, concursul a evoluat de la nivel regional la nivel naţional, iar astăzi face pare din categoria marilor concursuri de chimie organizate de universităţile de prestigiu din ţară, din Bucureşti, Cluj şi Iaşi. Este singurul concurs care propune participanţilor o competiţie pe echipe.

Concursul se va desfăşura online

Pentru a facilita participarea tinerilor din toată ţara, comitetul ştiinţific şi de organizare a decis ca şi în acest an concursul să se desfăşoare în format on-line.  Având în vedere că la ediţia a X-a, din 2022, la cele trei secţiuni ale concursului, I – Chimie pentru licee şi colegii teoretice, II – Chimie pentru licee şi colegii tehnologice şi III – Protecţia mediului au participat peste 1.000 de elevi din clasele IX – XII, organizatorii se aşteaptă şi în acest an la o participare numeroasă.

„Întrucât unul din obiectivele concursului constă în extinderea şi consolidarea legăturilor cu cadrele didactice din mediul preuniversitar, în paralel cu desfăşurarea concursului este organizat un workshop la care sunt invitate să ţină prelegeri personalităţi din mediul academic, preuniversitar şi/sau din mediul de afaceri, prilej cu care pot fi realizate analize, discuţii, dezbateri, iniţieri de colaborări între mediul universitar, preuniversitar şi mediul de afaceri” au precizat organizatorii.

Premiul “Cristofor Simionescu”

La iniţiativa academicianului Bogdan Simionescu, fiul chimistului care dă numele concursului, în cadrul acestui eveniment se decernează, în fiecare an, începând din 2021, premiul „Cristofor Simionescu” care se acordă unui student al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu” pentru rezultatele obţinute în primii doi ani de studiu în activităţile curriculare şi extra-curriculare.

Corectarea şi afişarea rezultatelor pe internet se va face în ziua concursului. Elevii care obţin premii la competiţie pot fi scutiţi de taxa de înscriere la concursul de admitere organizat de Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu”.

Comentarii