Poliţist local, bătut de un căruţaş: judecătorii l-au obligat pe agresor să plătească geaca ruptă a poliţistului

marți, 22 august 2023, 01:50
2 MIN
 Poliţist local, bătut de un căruţaş: judecătorii l-au obligat pe agresor să plătească geaca ruptă a poliţistului

Un polițist local a fost bătut de un căruțaș după un conflict în trafic. Polițistul a considerat că nu i se acordase prioritate și a vrut să ceară socoteală. Lucrurile nu s-au petrecut însă așa cum se aștepta.

Incidentul a avut loc la Trifești, în după-amiaza zilei de 21 octombrie 2020. Sergiu A. se afla la volanul automobilului său, pe DN 24C. La intrarea în satul Hermeziu, de pe o stradă lăturalnică, a ieșit o căruță, pe care polițistul abia a reușit să o ocolească. Șoferul a oprit după 50 de metri și a coborât din mașină, îndreptându-se spre căruță, pentru a cere socoteală. Cei doi ocupanți ai atelajului, aflați în stare de ebrietate, au coborât din căruță, iar discuția s-a transformat într-un conflict fizic. Polițistul a fost doborât cu o lovitură de pumn aplicată de Petrică Ungureanu, după care asupra sa s-a abătut o adevărată grindină de lovituri cu pumnii și picioarele. Bătaia a încetat doar când martorii care priveau de după garduri au strigat la agresor. Ungureanu s-a întors liniștit la căruță, iar cei doi au plecat mai departe spre barul denumit popular „La terasă” din Trifești.

Ungureanu a fost reținut abia în luna mai a anului trecut. Audiat ca suspect, a confirmat incidentul, precizând că polițistul se îndreptase spre căruță înjurând. Luând în considerare recunoașterea învinuirii, lipsa antecedentelor penale ale agresorului și imaginea bună a acestuia în comunitate, magistrații Judecătoriei s-au orientat spre o pedeapsă ușoară. Ungureanu a fost condamnat la 4 luni de închisoare, dar cu amânarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. El a fost obligat și la plata a 140 lei, reprezentând contravaloarea gecii polițistului, ruptă în timpul conflictului. Soluția judecătorilor nu a fost pe placul lui Sergiu A., care a contestat-o. Curtea de Apel urmează să reanalizeze dosarul la începutul lunii noiembrie.

Comentarii