Polițiștii nu dau amenzi după camerele video de bord ale românilor. Un agent trebuie să constate

luni, 16 august 2021, 10:58
2 MIN
 Polițiștii nu dau amenzi după camerele video de bord ale românilor. Un agent trebuie să constate

Tot mai mulți șoferi români și-au montat camere video de bord, ceea ce face ca pe internet să circule tot mai multe înregistrări cu încălcări ale regulilor rutiere și chiar cu accidente.

Un motociclist care circula cu peste 100 de km/h a fost aruncat într-un copac de pe marginea drumului de o şoferiţă care nu i-a dat prioritate, într-un accident filmat în Sascut, judeţul Bacău.

Motociclistul se deplasa pe DN 2, dinspre Bacău către Adjud, când, la un moment dat, un BMW a ieşit dintr-o benzinărie. Accidentul s-a produs duminică, 8 august 2021, în jurul orei 20.18, și a fost înregistrat de o cameră video de bord amplasată pe o altă mașină privată.Un accident de circulație a avut loc pe Valea Oltului, în Câineni, pe 31 iulie. 11 zile mai târziu, a apărut și înregistrarea video cu impactul, imaginile fiind surprinse de camera de bord a unui alt șofer. Trei persoane au fost rănite.

„Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că, un bărbat de 36 de ani, din Slatina ar fi intrat în coliziune frontală cu un alt auto, condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Satu Mare, iar în urma impactului rezultând rănirea a 3 persoane”, a anunțat Poliția Rutieră. 

Astfel de imagini video pot fi utile polițiștilor pentru a stabili circumstanțele accidentului rutier și pentru a identifica mai ușor vinovatul. Dar înregistrările nu ar avea nici o valoare în fața legii, fără constatările unui agent rutier care sosește la fața locului și adună și alte probe. 

În momentul de față, legea nu permite polițiștilor rutieri să dea amenzi pentru încălcarea regulilor rutiere doar pe baza înregistrărilor video ale conducătorilor auto, pentru că sunt acceptate doar instrumente de înregistrare omologate. 

Mai mult, pe newsweek

Comentarii